Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Požrti cvetni popki ?

DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Pri meni je tudi neki vrag pojedel vse cvetne brste na cepljeni jablani.
Na srečo sem imel še en cepič merkurja v hladilniku in cepil še enkrat.

Bomo videli kaj bo. Mi je rekel kolega, da je sigurno vrabec, ker ga je sam dobil na dejanju.

Baraba pernata. Če ga bi dobil, bi ga oskubel do nagega ....
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Tam kjer je vrabcev veliko, lahko res opustošijo drevje. Nam so pred leti posmukali tudi pomladansko cvetje po koritih.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Žena je pri dejanju zalotila vrabce, ko so dobesedno posmukali belo cvetoče rožice na skalnjaku. Zanimivo, zraven so (za mene) še lepše roza cvetoče rožice, vendar jih vrabci ignorirajo ..... Cool

Na aroniji pa s cvetov pobiram zlate mince, poleg njih pa še neke zanikrne, pol manjše, sivo rjave hroščke. Mogoče kosmata minca, si jo drugič bolj pozorno ogledam Rolling Eyes ._________________mfranc
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Tisti drugi hrošči obžrejo tudi narcisine cvetove. Po objedanju izgledajo zelo grdo._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tisti drugi so najverjetneje kosmata minica (tudi kosmati cvetožer), Tropinota hirta. Tole.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Torej je ( Ruta buba), kot jo imenujejo v Srbiji, Kosmata Minca, Kosmati cvetožer.Zelo ustrezno slovensko ime.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Je, Kosmata minica je. Sedaj moram samo še prešteti, koliko belih pik ima na hrbtu Cool Wink ._________________mfranc
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Ali ta hudič žre tudi listne brste.

Pri meni je na cepičih nek vrag naredil kar veliko škode. Ne izbira sadne vrste.

Požrl tako jablano, marelico, češnjo. Sem zasčitil kar z mrežastim žaklem od krompirja, pa ni nič nucalo. Izgleda, kot objedeno od žuželke. Ptica bi po moje odlomila brst. Moram slikati!
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Letos ptiči prav objestno lomijo mlade poganjke. Določena drevesa imajo polomljeno vse v vrhu.

Svež primerček na sredi slikce
http://shrani.si/f/q/T0/23vValSa/img2019061309181701.jpg [/img]
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Ja, sam to ni bil ptič. To so eni rilčkarji, ki grizejo vršičke. Da ne boš koga po krivem tepel...

L.p., Kloko
Odgovori