Eh, nimam jih več, razen ta velikih, ki sproti gredo v lonec. Vse viške sem prinesla v Sinjo Gorico.
Rahlo se mi dozdeva, na osnovi fotografij na internetu, da ne gre za sortno ime, ampak splošno poimenovanje solat, ki so namenjene obiranju listov. Podobno, kot mi rečemo "berivka" vsemu, kar je namenjeno za zgodnje pobiranje/obiranje.
Ja, je res podobna, čeprav malo bolj svetla, se mi zdi. no, saj vem, da bo tole vprašanje ostalo brez pravega odgovora, ker je sort solat malo morje. Tudi moje vprašanje, od kod neki se je vzela, bo ostalo brez odgovora. Aha, zdajle sem se pa spomnila: sejala sem seme Canaste od Tajane... Tajana, kaj praviš?_________________naredimo svet lepši
Brbr v moji mešanici solate se skriva tudi nekaj rdečih sort solate, lahko da je kakšno seme zašlo tudi med semena canaste. Žal ti z imenom ne morem postreči._________________CARPE DIEM
Tajana, nič ne de. Vseeno hvala za tole slepo potnico. Jo bomo pojedli in, če nam bo všeč, te potem prosim za kakšno seme več, prav?_________________naredimo svet lepši
Hrastov list po dobrem mesecu in pol zaključuje s sezono zalaganja kuhinje. Saj za par porcij bi se je še dalo nabrati, so spodnji listi kljub temu, da se je potegnila v cvetno steblo, še popolnoma užitni. A je zadaj že Tolminka z lepo zavitimi težkimi glavicami in jo bo treba pobrati prej, preden se je loti gniloba ali želja po cvetenju. Letošnje leto je bilo očitno Tolminki pisano na kožo, vsaj dosedaj. Canasto še puščam pri miru, bo upam bolje zdržala čez vroče dni, misli mi pa že počasti tipajo v smeri radičev, zlasti Indiga.