Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grah - Pisum sativum

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Grah se samooprašuje, ga pa tudi žuželke. Klasičen objekt Mendlovih raziskav o osnovah genetike. Menim, da s križanjem med sortami ne bo nekih hudih težav.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala! Sem ravno danes na stričku googlu našla Mendla in njegovih milijavženz sort Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Mali provansalec bo pri meni kmalu začel plezati. Danes je dobil še družbo - Rondo.

.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vidim, da si napel mrežo. Imaš z njo že izkušnje? Jaz sem doslej vedno potikala veje a se jim je grah preveč rad umikal. Vsepovsod drugam, četudi po tleh, samo, da mu ni bilo treba plezat po njih Rolling Eyes .

Sadim le malega provansalca, ker je tako zgoden, da prehiti grahovo muho. Prej sem sadila telefon, pridelka je res dal precej več, a kaj, ko je bila zadnja runda vedno tričert črviva.
Andrej Banko

Že četrto leto imam mrežo. Isto. Le palice sem letos zamenjal.
Seveda pomaga, da ni na tleh. Sploh na tako prepišni lokaciji.
Le na sredini bom moral, kot ponavadi, še malo podpreti z eno Y-rogovilo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Andrej, kako kaj tvoj grah?

Moj mali provansalec je čisto čuden. Letos sem ga predvzgojila v platoju, naredil je lepe sadike. Na vrtu raste zelo kilavo. Nekaj tednov po presajanju je pri 15 cm in pričenja cveteti. Surprised Sta vzrok mraz in moča ali predvzgoja v platoju?
Andrej Banko

Moj mali provansalec je je že pravo grmovje. Spet sem ga sejal pregosto ...
Še dobro, da se je deževje zaključilo, ker sem opazil že nekaj malo rjavkastih stebelc.
Sploh pa ni nič kaj mali, ampak je že kar kakšnih 70 cm visok. Lepo poln je, naslednji teden bom verjetno začel obirat.
Andrej Banko

Takole:

Mali provansalec je zadaj !

Spredaj je pa visok grah Rondo, ki pa mora še zrasti ...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moj Mali provansalec je trenutno približno tak kot tvoj Rondo Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Copatka, moj tudi. Rolling Eyes

AB: saj bi rekla, da ti zavidam, a ti v resnici ne. Privoščim ti, da vsaj pri tebi lepo uspeva. Very Happy
Odgovori