| krnekdo je napisal/a: |
Nekaj koreninic se še vidi. Če bi se odrezalo obglodano, steblo pa fejst prikrajšalo, bi zadeva lahko preživela. In jasno posadilo v mrežo, ozeroma prvo leto v večji teglc. |
Stebričasto sadje
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Pojma nimam.
Sadiki sta bili kupljeni pri Schreiber AT. Mogoče tam kaj piše.
Sporočam pa veselo novico.
Po nasvetu naših sadjerjev (hvala vam) sem od voluharja obgrizeni štrcelj Red Cats z nekaj ostanki koreninic posadila v lonec. Danes z gotovostjo lahko rečem, da poganjki, ki se vidno daljšajo, ne črpajo samo od prej v lesu nakopičene energije, ampak že preko korenin.
Najprej so odgnali na koncu stranske vejice. Čim jih je bilo več, sem tiste, ki so bili najdlje od debla, odstranila. Tako sem s počasnim odstranjevanjem prišla do zadnjega, ki je pognal iz spečega brsta direktno iz debla. Ta bo ostal in še eden za rezervo, če se prvemu kaj zgodi. Pa bom še vedno imela stebričasto jablano na vrtu.
Sporočam pa veselo novico.
Najprej so odgnali na koncu stranske vejice. Čim jih je bilo več, sem tiste, ki so bili najdlje od debla, odstranila. Tako sem s počasnim odstranjevanjem prišla do zadnjega, ki je pognal iz spečega brsta direktno iz debla. Ta bo ostal in še eden za rezervo, če se prvemu kaj zgodi. Pa bom še vedno imela stebričasto jablano na vrtu.