Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stebričasto sadje

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

krnekdo je napisal/a:

Nekaj koreninic se še vidi. Če bi se odrezalo obglodano, steblo pa fejst prikrajšalo, bi zadeva lahko preživela.
In jasno posadilo v mrežo, ozeroma prvo leto v večji teglc.

Idea .Red Cats ima eno močnejšo stransko korenino in precej malih "lasnic". Odrezala sem jo nad prvo stransko vejico nad cepljenim mestom. Se že namaka v vodi, potem gre v lonec. Poskus št. xy - navdušena sem nad poskusi! One druge mi niti ni žal, je divjala v višino in je zame že postajala neobvladljivo visoka, zlasti zaradi strmine.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Ali Baldur Garten pošiljajo v SLO?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

muha je napisal/a:
... One druge mi niti ni žal, je divjala v višino in je zame že postajala neobvladljivo visoka, zlasti zaradi strmine.

Muha, na kakšne osnove so bile cepljene tvoje, mogoče veš?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pojma nimam. Confused Sadiki sta bili kupljeni pri Schreiber AT. Mogoče tam kaj piše.

Sporočam pa veselo novico. Very Happy Po nasvetu naših sadjerjev (hvala vam) sem od voluharja obgrizeni štrcelj Red Cats z nekaj ostanki koreninic posadila v lonec. Danes z gotovostjo lahko rečem, da poganjki, ki se vidno daljšajo, ne črpajo samo od prej v lesu nakopičene energije, ampak že preko korenin.

Najprej so odgnali na koncu stranske vejice. Čim jih je bilo več, sem tiste, ki so bili najdlje od debla, odstranila. Tako sem s počasnim odstranjevanjem prišla do zadnjega, ki je pognal iz spečega brsta direktno iz debla. Ta bo ostal in še eden za rezervo, če se prvemu kaj zgodi. Pa bom še vedno imela stebričasto jablano na vrtu. very happy
mravlja

Hej, super!
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Ne vem, če ti bo uspelo. Ne vem samo domnevam, da je stebričasto sadje rezultat cepiča ne pa podlage.Tudi sam sem na izrastek iz podlage stebričastega jabolka cepil Topaz red, bomo videli kaj bo ratalo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

sadjarvid: mora uspeti, saj odganja nad cepljenim delom. Tudi v lonec sem ga posadila tako, da je cepljeno mesto pošteno izven zemlje.
mravlja

Bo uspelo, bo - že zaradi "pretkanega" postopka "pomlajevanja"... muha, izredno domišljeno.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Ja, potem pa bo.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

V jeseni začnem iskati najnovejše stebričaste jablane.
Mi lahko kdo svetuje kje?_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Odgovori