Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Šmarna hrušica - Amelanchier sp.
-
- Kraj: Domžale
Šmarna hrušica iz skupinskega nakupa jeseni 2016 je pri meni letos prvič obrodila. Torej tretje leto po sajenju.
Res pa, da so bile tiste sadike takrat res čisto male. Tam okoli 50-60 plodov je gor.
Polovico sem že pozobal. Danes sem pa še prikrajšal daljše letošnje poganjke.
Ja, že kar zdaj, ne bom čakal na marec. Malo računam, da bi se lahko zaradi tega že do jeseni bolj obrasla s stranjskimi poganjki.
Res pa, da so bile tiste sadike takrat res čisto male. Tam okoli 50-60 plodov je gor.
Polovico sem že pozobal. Danes sem pa še prikrajšal daljše letošnje poganjke.
Ja, že kar zdaj, ne bom čakal na marec. Malo računam, da bi se lahko zaradi tega že do jeseni bolj obrasla s stranjskimi poganjki.
Tudi sam ne razumem, a letošnje leto je bilo vremensko z začetka čisto zmešano (no, saj je še ). Prisoten pa nisem bil.
Torej, zadnja pozna zmrzal mi je "pobrala" kar nekaj vršičkov šmarne hrušice in vse poganjke trte. Žalosten pogled, še danes.
(mimogrede... ali obstajajo kake male "vremenske" naprave za beleženje vremenskih dogodkov - jih ima kdo v uporabi?)
Torej, zadnja pozna zmrzal mi je "pobrala" kar nekaj vršičkov šmarne hrušice in vse poganjke trte. Žalosten pogled, še danes.
(mimogrede... ali obstajajo kake male "vremenske" naprave za beleženje vremenskih dogodkov - jih ima kdo v uporabi?)
Letošnja najnižja temperatura vremenske postaje v neposredni bližini je bila -10,2 stopinje C, a je vremenska postaja kakih 60m više. Ob reki so temperature v takih dneh običajno kake 3-4 stopinje niže. Toliko za letos na splošno. Kakšne temperature so bile pa v času cvetenja šmarne hrušice pa ne bi vedel, bil sem odsoten in nimam evidence, sem videl le posledice. Mogoče je pa kriva slana...
Da bi cvetje zdržalo -10 st C...?
Da bi cvetje zdržalo -10 st C...?