Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fuchsia magellanica - prezimno trdna fuksija
Če koga zanima, v Arboretumu prodajajo prezimne fuksije! Več sort po 1,6 evra. Tako, ki jo imamo, se pravi rdeči lističi zgoraj, spodaj vijolični, pa belo Hawkshead in tako z rdečimi lističi zgoraj in belimi spodaj - Alice Hoffman. Ti dve sem kupila. Mislim, da so imeli še eno, ki je imela cel cvet rdeč.
Razmišljam, da bi ju letos gojila v loncih, saj jima moram stalno mesto šele najti.
Razmišljam, da bi ju letos gojila v loncih, saj jima moram stalno mesto šele najti.
Dafo, če v kratkem nihče ne bo šel v Arboretum ali pa če prezimnih fuksij bodo več imeli, ti bom lahko jeseni dala vejice za potakniti. Obe rastlini, bela in belo rdeča, ki sem ju kupila, sta lepi, razvejani, s popki in že visoki okoli 20 cm, zato mislim, da jeseni bodo vejice za oddat. Od prej pa imam poleg rdeče vijolične še roza sorto od Johnnyja, za katero upam, da se bo letos razvejala in cvetela. Lani mi ni, ker sem prepozno opazila, da ima škodljivce.
Mi sicer nameravamo še enkrat tja, a šele, ko bodo cvetele vrtnice, takrat teh fuksij najbrž ne bodo več imeli.
Mi sicer nameravamo še enkrat tja, a šele, ko bodo cvetele vrtnice, takrat teh fuksij najbrž ne bodo več imeli.
dafo je napisal/a: |
Zdravo, zelo bi me zanimale, če se bo kdo odpravil v Arboretum in bi jih po poti lahko odložil v Lj se priporočam, če bi se lahko pridružil pri nakupu. Ali pa če ima kdo večkrat pot tam mimo in mu nakup nebi predstavljal posebne težave. lepo vas pozdravljam na ta deževen dan! |
Dafo, včeraj popoldne me je pot nepričakovano zanesla v Volčji potok, tako rekoč naravnost pred te fuksije. In nekaj se mi je zdelo, da si je nekdo od Gartlčanov nekaj zaželel, pa sem dala na voziček še zadnjo belo in belo-rožnato fuksijo. Kako ti ju lahko predam? Danes sem v Ljubljani, zvečer grem na Vipavsko ...Nazadnje urejal/a MijaLan 30 Apr 2019 13:15; skupaj popravljeno 1 krat