Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2019
-
Originalnilist, iz tega ploda na sliki žal ne boš mogla pobrati kaljivih - zrelih semen. Jajčevec za pobiranje semen mora dozoreti na rastlini in se ponavadi obarva v rumeno..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Jaz imam letos slab izplen sort. OK, štiri so kalile skoraj 100%, nesramno je zatajila sorta LISTADA DI GANDIA, nabavljena lani pri Croatian Seeds Store. Že lani samo en plod od šestih semen, letos od devetih nič .
Po dolgih letih bom ostal brez priljubljenih azijskih, tankih sort, Ping Tung Long in Long Purple. Ruleta , sejal sem semena iz let ´12, ´13, ´14, in se obrisal pod nosom ._________________mfranc
Po dolgih letih bom ostal brez priljubljenih azijskih, tankih sort, Ping Tung Long in Long Purple. Ruleta , sejal sem semena iz let ´12, ´13, ´14, in se obrisal pod nosom ._________________mfranc
muha je napisal/a: |
Leta 2015 sem dobila semena od Ane. Lahko, da so bila pridelana tisto leto, ali morda še prej. Lani sem znova posadila nekaj semen iz taiste vrečke in so vsa spodobno kalila. 3 leta so torej v redu prestala. Če mi jih je še kaj ostalo, bom letos setev ponovila. |
Semena iz leta 2015 (ali morda še starejša?) še klijejo. Sejala sem 11. 2. , iz lanskih semen so prišla na plan že 15. 2. , iz teh, vsaj 4 leta starih, ki jih omenjam v citatu, pa šele danes - 23. 2. Se pravi, da so rabila celih 12 dni! Nekaj semen sem pustila še za naslednje leto, za poskus, kako stara semen jajčevcev so še sposobna vzkliti.