Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2019

Odgovori
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Brbr ponujam samo semena 🤪🤪🤪😂😂😂😂
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

metuljc je napisal/a:
Bicikel, če je tist tvoj zadnji jajčevec Pusa Purple iz muhinega vira, potem je zagotovo Pusa Purpe Cluster (t.j.oblikovni krog).

Ja je iz Muhinega vira. Hvala za opombo. Je bilo na vrečki napisano (Long??)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na lanskih je bilo Cluster. Prej pa res ne, ker smo jeseni našli pravo ime.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Točno tako, kot piše metuljc. Semena sem dobila pod imenom Pusa Purple Long, a se je izkazalo, da še zdaleč niso "long", zato sem dodala vprašaj. Metuljc je končno izbrskala pravo ime, pod katerim odslej vodim ta jajčevec.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Originalnilist, iz tega ploda na sliki žal ne boš mogla pobrati kaljivih - zrelih semen. Jajčevec za pobiranje semen mora dozoreti na rastlini in se ponavadi obarva v rumeno..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zelo podoben je bil moj Purple Long. Velikost in oblika malo daljše cigare. Sadiko mi je dal mfranc, dva ploda sem pustila dozoreti, mislim, da je nekaj semen še v Gartlc škatli. Meni ni bil všeč,(preveč olupka in premalo mesa, lupila ga nisem) zato ga kasneje nisem več sadila.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Ivčk hvala
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jaz imam letos slab izplen sort. OK, štiri so kalile skoraj 100%, nesramno je zatajila sorta LISTADA DI GANDIA, nabavljena lani pri Croatian Seeds Store. Že lani samo en plod od šestih semen, letos od devetih nič Evil or Very Mad .

Po dolgih letih bom ostal brez priljubljenih azijskih, tankih sort, Ping Tung Long in Long Purple. Ruleta Wink , sejal sem semena iz let ´12, ´13, ´14, in se obrisal pod nosom Cool ._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

muha je napisal/a:
Leta 2015 sem dobila semena od Ane. Lahko, da so bila pridelana tisto leto, ali morda še prej. Lani sem znova posadila nekaj semen iz taiste vrečke in so vsa spodobno kalila. 3 leta so torej v redu prestala. Če mi jih je še kaj ostalo, bom letos setev ponovila.

Semena iz leta 2015 (ali morda še starejša?) še klijejo. Sejala sem 11. 2. , iz lanskih semen so prišla na plan že 15. 2. , iz teh, vsaj 4 leta starih, ki jih omenjam v citatu, pa šele danes - 23. 2. Se pravi, da so rabila celih 12 dni! Nekaj semen sem pustila še za naslednje leto, za poskus, kako stara semen jajčevcev so še sposobna vzkliti.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jajčevci v zagonu Wink

Enemu se je zrolalo in smo ga že pred tedni pojedli. Ko da ga nismo, pregovor pravi, eden ni nobeden Cool_________________mfranc
Odgovori