Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2019
MFranc, je to paprika Oda?
Res ne vem, kdo jo je tako objedel.
Da poročam še, kako uspevajo moje sorte. Najbolj hvaležna sorta pri meni je že nekaj let paprika Jerneja iz Semenarne. Zgodnja, rodna, semena so bila vsako leto zelo kaljiva.
Tole je Oda, še majhna.
To pa Zipser Turkenspitz, ki je tudi polna.
Dulce Italiano, ki naj bi zrasla visoko, bila zelo rodna, z velikimi, mesnatimi plodovi, nima še nič gor, pa tudi visoka ni.
Res ne vem, kdo jo je tako objedel.
Da poročam še, kako uspevajo moje sorte. Najbolj hvaležna sorta pri meni je že nekaj let paprika Jerneja iz Semenarne. Zgodnja, rodna, semena so bila vsako leto zelo kaljiva.
Tole je Oda, še majhna.
To pa Zipser Turkenspitz, ki je tudi polna.
Dulce Italiano, ki naj bi zrasla visoko, bila zelo rodna, z velikimi, mesnatimi plodovi, nima še nič gor, pa tudi visoka ni.
mfranc je napisal/a: |
Vse je enkrat prvič ... Kar več desetletij sadim papriko, pa takšnih poškodb še ni imela. Samo ugibam, je kakšna živalca iz družine sesalcev, recimo miška? ... |
Kar nekaj časa že razmišljam, da bi po celem vrtu moral nastaviti vodo ... - bolje rečeno - nekako omogočiti živalim, da si potešijo žejo v teh vročinskih valovih. Letos sem v to še bolj prepričan.
Plamenka, Oda je. In sem dvojno jezen, ker je to edina sorta, ki je naredila malo večje plodove. Vse ostalo je majhno, zeleno, ali pa šele v cvetju .
Mravlja, sicer je na vrtu mali ribniček, in kdor si želi vode, jo ima na pretek. Seveda pa je sočna, mlada paprika lahko kakšnemu nebodigatreba kot slaščica .
Malo sem še pobrskal po spletu, pa ni nič "pametnega" za mene._________________mfranc
Mravlja, sicer je na vrtu mali ribniček, in kdor si želi vode, jo ima na pretek. Seveda pa je sočna, mlada paprika lahko kakšnemu nebodigatreba kot slaščica .
Malo sem še pobrskal po spletu, pa ni nič "pametnega" za mene._________________mfranc
mfranc, a imaš kaj veveric?
Tule skrolaj navzdol, kje je paradižnik pogrižen od veveric (Squirrels ):
https://www.missouribotanicalgarden.org/gardens-gardening/your-garden/help-for-the-home-gardener/advice-tips-resources/visual-guides/tomato-fruit-problems.aspx
Menda imajo navado pojesti malo tukaj, malo tam ....
Tule skrolaj navzdol, kje je paradižnik pogrižen od veveric (Squirrels ):
https://www.missouribotanicalgarden.org/gardens-gardening/your-garden/help-for-the-home-gardener/advice-tips-resources/visual-guides/tomato-fruit-problems.aspx
Menda imajo navado pojesti malo tukaj, malo tam ....
Hja tudi meni ni delovala tako kot je na slikah, nabavljene so bile sadike pod tem imenom na Sadike na Dom iz Črnomlja že leto ali dve nazaj in iz njih pobrana semena.. Zgleda, da je prišlo do zamenjave. Temno rdeča barva je edino kar je podobno kot pri kapiji.
No važno, da je okusna in rodna pa tudi dokaj zgodnja.
Če ima kdo semena ali jih bo imel ob koncu sezone od Ljubov dlan ali prave Kurtovske kapije bi se priporočal z kakšno.
No važno, da je okusna in rodna pa tudi dokaj zgodnja.
Če ima kdo semena ali jih bo imel ob koncu sezone od Ljubov dlan ali prave Kurtovske kapije bi se priporočal z kakšno.