Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriški kaki - Diospyros virginiana
-
- Kraj: Domžale
Iz prvih 5 kupljenih semen ( iz Litve ) ni vzlilo nobeno.
Sem naročil še enkrat 15 novih semen iz ZDA, od teh so potem 4 vzklila.
Prvo leto sejančki očitno res zelo počasi rastejo.
Spomladi sem pa potem dobil še eno enoletno sadiko od Twitty Pitty-ja.
Bila je podobne velikosti kot te moje letošnji enoletne, morda malenkost večja.
Ta sejanček sem presadil v večji lonec ter ga vkopal v zemljo na parceli ob borovnicah,
bolj v polsenco, tako da sadika ni bila ves čas na direktnem soncu.
Se je kar potegnila in zrasla nekako do 80cm. Spomladi bo že godna za cepljenje. Steblo je spodaj že nekako 7-8mm debelo.
Zdaj sem samo v dilemi, če naj ga pustim čez zimo kar tam, izkopljem posodo in jo dam v zavetrje za hiša ali umaknem v garažo ...
.
Sem naročil še enkrat 15 novih semen iz ZDA, od teh so potem 4 vzklila.
Prvo leto sejančki očitno res zelo počasi rastejo.
Spomladi sem pa potem dobil še eno enoletno sadiko od Twitty Pitty-ja.
Bila je podobne velikosti kot te moje letošnji enoletne, morda malenkost večja.
Ta sejanček sem presadil v večji lonec ter ga vkopal v zemljo na parceli ob borovnicah,
bolj v polsenco, tako da sadika ni bila ves čas na direktnem soncu.
Se je kar potegnila in zrasla nekako do 80cm. Spomladi bo že godna za cepljenje. Steblo je spodaj že nekako 7-8mm debelo.
Zdaj sem samo v dilemi, če naj ga pustim čez zimo kar tam, izkopljem posodo in jo dam v zavetrje za hiša ali umaknem v garažo ...
.