Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fuchsia magellanica - prezimno trdna fuksija

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vsekakor, Muha, sem si zabeležila. Wink
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Plamenka, najlepša hvala.

muha, ja, na jesenskem srečanju hodim z dolgimi vejami fuksij okoli. viške kar pustim na mestu za vse, kar imamo preveč.

Imam izkušnje samo z jesenskim potikanjem. Uspešno. Ali ve potikate tudi med poletjem?

so res nezahtevne. Jih podarjam in skušam navduševati tudi druge ljudi. slaba lastnost je samo ta, da ne cveti takoj spomladi (mora zrasti), ampak nekje konec maja, junija začne in ne neha do zmrzali._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

Mene ne moti, da spomladi še ne cveti, ker sem spomladanskega cvetja vedno imela dovolj, manjkalo mi je pa poletnih trajnic in grmov.
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

Muha, jaz imam tudi Živine "potomce" Smile. Samo, da jaz nisem upala pustiti potaknjencev čez zimo zunaj, sem jih prezimila v garaži. Dve sem obdržala, ostalo je šlo med ljubitelje rožic.
Uporabniški avatar
Plamenka

Samo pojamrati sem morala, pa se je cvetek pri roza prezimni fuksiji odprl. Very Happy Na sliki se najbrž ne vidi dobro, a tako zgornji del kot krilce sta nežno roza barve.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bi kar rekla, da je bila prej vzrok prehuda vročina ali presuho ozračje. Boš videla, kako bo, ko/če se bo ponovila. Tudi kapski figelij recimo v suhi vročini ne cveti rad.
Uporabniški avatar
Plamenka

Najbrž je res to razlog. Naslednje leto jo bom zalivala, če bo tako vroče, kot letos, mogoče bo vsaj malo pomagalo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Fuksije so ljubiteljice ne ravno sončnih prostorov, imajo raje polsenco, prejšnja izjemna vročina in suho ozračje jim ni bilo po duši.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

metuljc, to sem tudi jaz mislila. Tista, ki jo imam na soncu, je polna cvetov. V senci jih je začela dva tedna nazaj šele nastavljati.

Mogoče to velja samo za trajne fuksije, tiste, ki jih imamo v loncih, so res za senčna mesta (z izjemo ene vrste za sonce)._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

Začele so odganjati. Tudi bela, roza in Lady Bacon. Wink
Odgovori