Česen 2019
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Se že suši tudi pri meni, povezan v šopke po tri do pet in obešen na balkonu pod streho.
Glave so lepe, velike, zdrave, le ena je malo nagnita (še nisem natančno pogledala). Spomladi sajeni pa ima drobne glavice, ki se po mojih izkušnjah dobro držijo čez zimo.
Trije so ostali v zemlji, da dozorijo še zarodne glavice.
Ves česen je bil sajen na grebene (v ilovnati zemlji) in pokrit z raznovrstno zastirko (beri: kar je bilo ravno pri roki). Grebeni so se obdržali do zdaj in se dobro obnesejo.
Letos ni bilo ne muhe ne rje - da ne bomo samo jamrali, kakšno slabo leto da je letos ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Glave so lepe, velike, zdrave, le ena je malo nagnita (še nisem natančno pogledala). Spomladi sajeni pa ima drobne glavice, ki se po mojih izkušnjah dobro držijo čez zimo.
Trije so ostali v zemlji, da dozorijo še zarodne glavice.
Ves česen je bil sajen na grebene (v ilovnati zemlji) in pokrit z raznovrstno zastirko (beri: kar je bilo ravno pri roki). Grebeni so se obdržali do zdaj in se dobro obnesejo.
Letos ni bilo ne muhe ne rje - da ne bomo samo jamrali, kakšno slabo leto da je letos ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
- Kraj: Domžale
A ste letos pobrali jesenski česen prej kot lani ali približno ob istem času? Jaz sem ga lani šele zadnje dni julija, ko so se listi že lepo sušili. Letos se komaj kaj sušijo, a Robi in Tjaša pravita, da se ne gleda po sušenju listov . A se držite tega, da naj bi bila vsaj tretjina suha?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ja, jaz sem pobrala, ko je bila približno tretjina suha, a je bilo steblo še sočno. Glavica, ki sem jo izkopala, se mi zdela zrela (stročki lepo nakazani). Sem ocenila, da v tem vlažnem vremenu v mokri ilovnati zemlji ne bo nič profitiral, kvečjemu kaj ga lahko napade. Zdaj ga obešenega sušim na balkonu pod streho, kjer ga sonce ne doseže._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova