Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hellmann's pokrovčki

Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Twity

tako je.
tudi sam mislim da bo na koncu romalo v kanto, ker je ceneje kupiti nove kozarce in pokrvočke katere dobiš na vsakem vogalu kot naročati stvar preko neta, kjer bo poštnina dražja od 20x pokrovčkov. Smile

Bo treba menjati majonezo. Laughing

notranjka
hvala za link, morda pa kdaj prav pride za kakšno večje naročilo kot 20x pokrovčkov. Smile
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Najceneši po mojih izkušnjah so kozarci v čebelarskih trgovinah. Lahko izbiraš velikost kozarca in vzorec pokrovčkov Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hej, jaz delam tko, da kozarce umivam, pokrovke kupujem, ker so standard jih dobiš v vaki samopostrežbi. čemu metati stran, če je še uporabno, nasploh steklo. saj je odpadnih reči veliko naokrog. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Jaz Helmans kozarce, ko je tudi pokrovček zanič, enostavno vržem v smeti. Imam celo obilico tistih standardnih kozarcev 750ml, včasih kupim le še tiste srednje in male, so poceni in me bodo najbrž preživeli. Pokrovčke pa že od nekdaj vsako leto kupim nove, rabljene nepoškodovane pa podarim sorodnici, ki si jih težje kupi._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Gringo

voda je napisal/a:
hej, jaz delam tko, da kozarce umivam, pokrovke kupujem, ker so standard jih dobiš v vaki samopostrežbi. čemu metati stran, če je še uporabno, nasploh steklo. saj je odpadnih reči veliko naokrog. lpvoda

voda

težava je v tem da za Hellmann's kozarčke ne dobiš pokrovčkov, ker su malo spremenjenih od tistih standardnih. Se pravi "fi" je isti a navoj ni ta pravi... :(
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Pri nas se originalni pokrovi uporabljajo dokler ne začnejo rjaveti ali "skakati" čez navoj. Uporabljamo pa 3 vrste:
- 82mm za 720ml ter 370ml kozarce (majoneze,kumarice, evrokremi ...)
- 66mm za 375ml ter 200ml kozarce (od soseda gorčice ipd..)
- 53mm za 100ml kozarce (kupljeni)

82mm in 66mm sta nek "standard" ki ga dobiš na vsakem vogalu.
Kar je ostalih kozarcev, in da noben pokrov izmed zgornjih ne paše, gre pa v reciklažo, ker smo se naveličali "gemblanja" s pokrovčki takrat ko se ti najbolj mudi zapirat razne shranke.

Gringo, da nisi slučajno navoj na kozarcu obtolkel in zato ne paše? Vem da je mogoče butasto vprašanje Very Happy Ker tole da je en poseben navoj prvič slišim, pa smo včasih porabili kar precej hellmannsove majoneze in jih tudi ponovno uporabili.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Marinka je napisal/a:
Najceneši po mojih izkušnjah so kozarci v čebelarskih trgovinah. Lahko izbiraš velikost kozarca in vzorec pokrovčkov Wink

Kozarci so cenejši v Steklarni Hrastnik, vsaj po mojih izkušnjah. Res pa je, da za vse ni blizu.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

ja, bom morala enkrat tja zaviti. Sem iskala na spletni strani, pa ni dimenzij gor._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na spletni strani imajo samo ponudbo Steklarne, vse ostalo (in tega res ni malo), pa je seveda v domeni lastnika trgovine, mne pa same tovarne.
Je pa res vredno zaviti tja. Embarassed
Gringo

bobolino je napisal/a:
ja, bom morala enkrat tja zaviti. Sem iskala na spletni strani, pa ni dimenzij gor.

Sporoči kaj si našla. Smile
Zlasti, zlasti info za 615gr Hellmann's majoneze pokrovčke. Laughing
Odgovori