Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sliva - Prunus domestica
crtj, s tvojih linkov vidim, da poleg Kalifornije to gojijo še v Franciji, Španiji in Italiji, najvertneje v južnejših koncih. Torej ta sorta uspeva v bolj toplih krajih. Jedel sem pa Metis oxy sorto. Torej, če je to križanec med slivo in marelico in glede na to, da so jo najprej vzgojili v Kaliforniji kjer imajo bolj milejše podnebje, ni to za naše mrzle zime, da bi na travnik posadil, razen mogoče če raste čisto zraven hiše kot marelice. Na Primorskem pa bi verjetno dobro uspevala.
Kar se tiče pa pečk, imam jih šest. Samo, če to posadim bo potrebno cepiti, jaz se pa na cepljenje zaenkrat ne spoznam, pa tudi ne vem kje bi dobil cepiče iste sorte.
Naj gre en Primorc v Italijo iskat zadevo.
Kar se tiče pa pečk, imam jih šest. Samo, če to posadim bo potrebno cepiti, jaz se pa na cepljenje zaenkrat ne spoznam, pa tudi ne vem kje bi dobil cepiče iste sorte.
Naj gre en Primorc v Italijo iskat zadevo.
Boštjan, iz pečke slive, po mojih izkušnjah, dobiš drevesce s skoraj enakimi plodovi - in zato tudi vprašujem, kaj bi v tem primeru nastalo.
Če imaš možnost in če te zanima, posadi pečke v lonec s substratom. Mogoče dobiš tudi iz takih, necepljenih drevesc, čez par let presenetljivo dober rezultat - (in nam, seveda, rezultat sporočiš ... ).
Če imaš možnost in če te zanima, posadi pečke v lonec s substratom. Mogoče dobiš tudi iz takih, necepljenih drevesc, čez par let presenetljivo dober rezultat - (in nam, seveda, rezultat sporočiš ... ).
aladin je napisal/a: |
zakaj toliko sladkorja? |
Da je dovolj sladko.
Dal sem 25 dag sladkorja na 1 kg očiščenih sliv, tako je v pekaču skupaj 4 kg očiščenih sliv in 1 kg sladkorja. Del sladkorja najprej potresem na dno, potem dodam slive. Temu sledi ostali sladkor ni nato mešanje preden malo odstojijo.
Malo preden končam s peko vedno poizkusim in po potrebi dodam kaj sladkorja (enako kot pri kuhanju marmelade), pa je bilo Ok._________________lp