Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
ferdo36 je napisal/a: |
Kakšno mešanico imaš v pasteh? |
Mešanica je kot je priporočeno na tej spletni strani. Mogoče bi moral narediti več lukenj (naredil sem samo 3 premera 4 mm na vsaki plastneki).
Ena plastenka je na soncu v višini cca 0,7 m, dve pa sta na tleh.
Morda bi moral dati kakšno drugo vino, ker sem notri dal modro frankinjo?_________________lp
bistveno manjši napad od lanskega leta. Lansko leto je bilo noro. Ampak sem toliko pasti dodajal, da sem na koncu prišel povprečno 3 pasti na grm. Najboljši kis se obnese od lesnik, imam en drug kis iz mešanih jabolk, pa ni toliko zanimiv za njih. Na nekatere dodam malo rdečega domačega vina + žlica sladkorja. Nekje sem bral, da priporočajo 3:1 razmerje in približno tako tudi delam.
ferdo36 je napisal/a: |
Francozi so preizkušali različne mešanice in priporočajo: 40% jabol.kisa, 10% merlota, 0,5 kg sladkorja/ 10 l mešanice in par kapljic detergenta. Imamo 500 stekleničk in povprečno se ulovi po 5 suzukijev v 10 dneh!!! |
In kako močan je bil zato letos napad suzukija?_________________lp
Dober dan,
med dopustom sem prišel do 4 sadik AB (2 in 3-letne sadike), najprej sem jih imel namen posadit v 47,5 litrske vreče za borovnice ki jih sicer prodaja Vetisa (a jih pred jesenjo nima na zalogi). Po prebiranju tele res bogate teme sem zasledil da bi jih bilo bolje posaditi v kontejner, volumna vsaj 100l.
Na misel mi je prišlo da bi zato lahko uporabil okroglo 90 l maltarko, kar bi bila cenovno še najugodnejša varianta.
Ali ima kdo kake izkušnje oz. pomisleke proti maltarki, npr ali je material lahko kaj oporečen ? Koliko lukenj bi moral zvrtati ? Ali je primerneje imet luknje na samem dnu ali čisto spodaj oboda ?
Vnaprej hvala za kak nasvet...
LP, Frenk
med dopustom sem prišel do 4 sadik AB (2 in 3-letne sadike), najprej sem jih imel namen posadit v 47,5 litrske vreče za borovnice ki jih sicer prodaja Vetisa (a jih pred jesenjo nima na zalogi). Po prebiranju tele res bogate teme sem zasledil da bi jih bilo bolje posaditi v kontejner, volumna vsaj 100l.
Na misel mi je prišlo da bi zato lahko uporabil okroglo 90 l maltarko, kar bi bila cenovno še najugodnejša varianta.
Ali ima kdo kake izkušnje oz. pomisleke proti maltarki, npr ali je material lahko kaj oporečen ? Koliko lukenj bi moral zvrtati ? Ali je primerneje imet luknje na samem dnu ali čisto spodaj oboda ?
Vnaprej hvala za kak nasvet...
LP, Frenk