Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kivi - Actinidia
Moja je pa bujna, da jo komaj krotim. Posajena je četrto leto. Lani je imela 3 plodove, letos jih je obilo. Drugo leto bom bolj pozoren pri cvetenju. Možno. da ima tudi moške cvetove. Nekaj cvetov se je posušilo in odpadlo, a je prepozno ugotavljati, če so bili moški.
Razmišljam, da je lahko, pri toliko milijonov prodanih sadik, vmes tudi kak mutant, ki je samooploden. Varianta, da ima moške in ženske cvetove ali pa se oplodi z lastnim pelodom.
Razmišljam, da je lahko, pri toliko milijonov prodanih sadik, vmes tudi kak mutant, ki je samooploden. Varianta, da ima moške in ženske cvetove ali pa se oplodi z lastnim pelodom.
mravlja je napisal/a: |
Cvetenje moje Jenny ("Johann-a" :-/ ) pojenjuje. Spet bo vse odpadlo. |
Sporočam, da je v osmem letu uspelo, sem pravkar našel "na desetine" plodov... - no ja, če jih ne bi poznal, bi jih zlahka zamenjal za "novo" vrsto "kosmatega" fižola.
(kako malo je potrebno, da je človek spet židane volje - od danes je spet moja Jenny, na Johann-a bom pozabil. ...)
ps:
radikalno obtrgavanje poganjkov kaj pripomore k gornjemu rezultatu? - prav to sem namreč nekaj časa nazaj storil.
En teden sem bil na potepu. Danes sem prišel domov. Cepiči na kiviju so v moji odsotnosti odgnali od 2 do 10 cm. Trije se niso prijeli. Odmrle cepiče sem pobral ven in jih zamenjal z novimi. Spet en moj poskus. Na podlagi se že tvori kalus, zato menim, da se bodo zamenjani cepiči prijeli kar v prejšnji "rani".
Kot si zapisal: julij, avgust, september - a ker me zdajle čas "lovi", bi rad to tromesečje za en mesec zamaknil - v oktober - če se da, seveda...
Imam pa še eno možnost - ukoreniniti par osnov in jih cepiti v pomladnem času.
(he, sem imel že drugačen "plan" in mi zdaj teh par deset "plodkov" skoraj dela napoto... )
Imam pa še eno možnost - ukoreniniti par osnov in jih cepiti v pomladnem času.
(he, sem imel že drugačen "plan" in mi zdaj teh par deset "plodkov" skoraj dela napoto... )