Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, so pa hitri pri tebi. Moji cvetijo, trije imajo pa majhne plodove. Zelo obetaven je Japonsky Karlik. Manjši, a je videti zelo roden.
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Pri meni so tudi jajčevci že na meniju! Letos so izredno lepo zrasli. Vmes so jih napadle pršice, vendar sem še pravočasno porihtal. Imam pa letos testno več sort.
Uporabniški avatar
Plamenka

Katere sorte pa imaš, Jan24?
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

PROSPEROSA, LISTADA DI GANDIA, LONG PURPLE, FILIMON, HELIOS in še ena, ki sem jo dobil za darilo in se ne spomnem sorte.
Uporabniški avatar
Plamenka

Današnji jajčevci: roza je Kashmiri Brinjal, ki sem ga dobila gratis in mi je všeč (rastlina je velika in rodna, mogoče tudi zato, ker je v loncu), zamolklo vijoličen je Japonsky Karlik (rastlina je nizka, tudi v opisu je do 40 cm, je zelo roden) in Pusa Purple Cluster.

Uporabniški avatar
Plamenka

Poleg Kashmiri Brinjal in Listada di Gandia bi moral biti White Fingers, a se mi zdi preveč zaobljen.

Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Kako je že z zrelostjo jajčevca? Je treba počakati da je malo mehkejši na otip ali kako je že? Embarassed
Uporabniški avatar
Plamenka

Ne, lahko ješ manjšega ali pa počakaš, da še malo zraste. Važno, da ne porumeni, ker potem je prezrel, tak je primeren edino za semena.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni so rekli, da so najboljši, ko imajo še svetlečo lupino. Čim ta prične izgubljati lesk, se menda okus že slabša.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Moja zgornja dva pa sigurno ! ? Wink nista Kashmiri Brinjal, ampak že od lani Nepoznana sorta. Letos jo bom probal legitimarat, nekaj sem si zapisoval v bukle ....

Plamenka, iz čistega firbca, imaš to sorto letos prvič?_________________mfranc
Odgovori