Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sliva - Prunus domestica
-
- Prispevkov: 5230
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
muha je napisal/a: |
Kako porabiš pečene slive? Kot shranke za zimo ali jih pojeste sproti? |
Tole je v največjem delu za shranke, zato damo vroče v kazarce (enako kot marmelado), nekaj pa je za takoj in smo že delno porabili za palačinke in na kruhu.
Pečene imajo odličen okus, ki jd drugačen kot pri marmeladi.
Sorta češpelj je čačanska lepotica._________________lp
Uf, koliko sladkorja... ta slika me je spodbudila, da nekaj povem o sladkorju, kar veliko ljudi ne ve.
Sladkor izpira magnezij iz telesa. Pri vseh pacientih, ki jih zadane infarkt je skupno to, da imajo pomanjkanje magnezija.
Mišice (srčna mišica, itd.), tkiva in žile namreč potrebujejo kalcij, da se skrčijo in magnezij, da se sprostijo in ker je v telesu samo kalcij in premalo magnezija se mišice, tkiva, žile ne morejo sprostiti in tako pride do krčev in seveda infarkta. Magnezij je pomemben tudi za regulacijo kalcija v telesu, da se naše žile, itd. ne kalcificirajo. Torej povzroči izločanje odvečnega kalcija iz telesa.
Po drugi strani, rafiniran sladkor zaradi mikro steklenih vlaken, ki jih vsebuje in ostalih ostrih mikro nečistoč, poškoduje notranjost sten v žilah po katerih se pretaka, ko je zaužit. In ko so notranje stene žil poškodovane se telo odzove kako? Pošlje holesterol, da zaflika ranice, ki jih je povzročil sladkor na stenah žil. In če skozi čas konstantno jemo sladkor, ki se mu danes skoraj ne moreš izogniti saj je povsod in čisto v vsem, še posebej, če smo popolnoma odvisni od trgovinske hrane - trgovinski sokovi so tako sladkani, da je že nagravžno,... in potem se sprašujejo zakaj je debelost v porastu, prav tako sladkorna, rak, itd. Torej sladkor nam konstantno dela škodo v srčno žilnem sistemu in telo konstantno popravlja škodo za njim s flikami iz holesterola. In ko se holesterol v žilah počasi nabere, flika na fliko, flika na fliko iz leta v leto, se nekega dne zaradi oženja pretočnosti in pritiska te flike razbijejo in raznese jih po žilah in tako zamašijo žilo na nekem drugem delu kar spet privede do infarkta, tudi možganske kapi.
Moj stric je bil pek. Pri starosti 69 let ga je zadel infarkt v spanju. Ljudje okoli mene ne vedo zakaj in kako, jaz pa sem vedel zakaj ga je doletel srčni infarkt in kako pride do njega. V svoji peki in posledično prehrani je namreč uporabljal sladkor. Tako ga je sladkor oropal za kakšnih nadaljnih 10-20 let življenja. Če vzamemo za merilo Borisa Pahorja in ostale stoletnike, še več. In ljudje umirajo še mlajši zaradi infarktov ali kapi. Nekateri v svojih 30-ih in 40-ih, da sladkorne in ostalih tegob ne omenjamo.
Verjetno že veste to splošno znano dejstov o sladkorju: Sladkor 8x bolj zasvoji kot kokain in 5x hitreje ubije. Moja sestra recimo se mu nikakor noče odpovedati v kavici recimo in si jo ogromno sladka, kljub temu, da sem ji vse to že neštetokrat razložil in posvaril. En primer odvisnosti.
In seveda sladkor je gorivo za kandido albicans oziroma raka = plesen, ki razjeda ljudi v notranjosti pri živem telesu. Kolikor mi je znano, Slovenija v EU vodi v številu primerov raka na prebivalstvo.
Torej glavni vzrok infarkta ni holesterol, ampak sladkor in pomanjkanje magnezija zaradi nezadostnega vnosa magnezija v telo skozi prehrano in zaradi sladkorja, ki magnezij izpira iz telesa.
Kar se holesterola tiče: Telo potrebuje holesterol. Možgani so sestavljeni 85% iz holesterola in maščoba je hrana za možgane (ribje olje omega 3, kokosovo olje, maščobe od mesa,...). Če možgani dobijo premalo maščobe, nastopi demenca, alzheimer, itd. Seveda v ničemer ni potrebno pretiravati. Osebno se recimo izogibam prašičjemu mesu, ki ni zdravo in zakisa telo (zakisano telo pa je idealno za raka), in potem so tukaj še nitriti in nitrati v trgovinskih salamah...v Skandinavskih državah so že toliko ozaveščeni, da v trgovinah ljudem ponujajo tako pobarvane rdeče salame z nitriti in nitrati kot salame brez rakotovornih barvil nitritov in nitratov.
Torej kaj je rešitev? Rešitev je, da začnemo delati marmelade brez sladkorja. Priznam, sam je še nisem nikoli delal, ampak ob prvi priliki bom poizkusil, vem da recepti na netu obstajajo. Tudi moja teta iz Nemčije je enkrat prinesla češpljevo marmelado brez sladkorja. Je mogoče kdo tukaj že poizkusil?
Druga rešitev je, da si kupujete magnezij brez barvil, in ostale kemijske navlake kot prehranski dodateh v biotrgovinah. Tisti magnezij, ki ga prodajajo v trgovinah kot tablete, ima barvila je sladkan in ni zdrav. Poznam tudi primer, ko si je eden možakar z njim sladkal vodo in pil dneve in dneve kot sok. Pretiraval je in popil več tablet na dan. Na koncu je končal na dializi. Torej priporočenega dnevnega odmerka magnezija se ne sme prekoračiti.
Tretja rešitev je, kakšno drugo bolj zdravo sladilo, ki ni rafinirano. Recimo melasa, kokosov sladkor, agavin sirup, .... čeprav vse te bi moral še preveriti, če imajo kakšne stranske učinke. Za kokosov sladkor bi se moral še pozanimati kakšna je razlika med njim in med navadnim rafiniranim trsnim sladkorjem, itd.
Jaz sem recimo ravnokar del delati svoj jogurt iz treh litrov mleka, ki ga kupim pri lokalnem kmetu. Tako se izognem trgovinskemu jogurtu, ki vsebuje sladkor.
Z ozaveščanjem o sladkorju in posledično spremembo v prehrani, bi tako tudi razbremenili zdravstvo in čakalne vrste, ki trenutno razpada zaradi korupcije in nesposobnosti vodilnih, saj bi o svojem zdravju vedeli več kot pa nam povedo naši zdravniki. In predvsem, sebi bi prikrajšali vse tegobe in posledice, vsaj kar se sladkorja tiče in si tako podaljšali življenje na veliko žalost tistih, ki morajo plačevati ljudem penzije dolgo v starost.
Vam je že kdaj kakšen zdravnik povedal resnico o sladkorju in da holesterol ni primarni vzrok za infarkt? Vse to kar sem tukaj zapisal sem slišal in bral od zelo učenih in poštenih doktorjev iz tujine, pa še tam so redki, ampak so, naši so kakšnih 30 let za njimi.Nazadnje urejal/a Boštjan 25 Avg 2019 14:19; skupaj popravljeno 2 krat
Sladkor izpira magnezij iz telesa. Pri vseh pacientih, ki jih zadane infarkt je skupno to, da imajo pomanjkanje magnezija.
Mišice (srčna mišica, itd.), tkiva in žile namreč potrebujejo kalcij, da se skrčijo in magnezij, da se sprostijo in ker je v telesu samo kalcij in premalo magnezija se mišice, tkiva, žile ne morejo sprostiti in tako pride do krčev in seveda infarkta. Magnezij je pomemben tudi za regulacijo kalcija v telesu, da se naše žile, itd. ne kalcificirajo. Torej povzroči izločanje odvečnega kalcija iz telesa.
Po drugi strani, rafiniran sladkor zaradi mikro steklenih vlaken, ki jih vsebuje in ostalih ostrih mikro nečistoč, poškoduje notranjost sten v žilah po katerih se pretaka, ko je zaužit. In ko so notranje stene žil poškodovane se telo odzove kako? Pošlje holesterol, da zaflika ranice, ki jih je povzročil sladkor na stenah žil. In če skozi čas konstantno jemo sladkor, ki se mu danes skoraj ne moreš izogniti saj je povsod in čisto v vsem, še posebej, če smo popolnoma odvisni od trgovinske hrane - trgovinski sokovi so tako sladkani, da je že nagravžno,... in potem se sprašujejo zakaj je debelost v porastu, prav tako sladkorna, rak, itd. Torej sladkor nam konstantno dela škodo v srčno žilnem sistemu in telo konstantno popravlja škodo za njim s flikami iz holesterola. In ko se holesterol v žilah počasi nabere, flika na fliko, flika na fliko iz leta v leto, se nekega dne zaradi oženja pretočnosti in pritiska te flike razbijejo in raznese jih po žilah in tako zamašijo žilo na nekem drugem delu kar spet privede do infarkta, tudi možganske kapi.
Moj stric je bil pek. Pri starosti 69 let ga je zadel infarkt v spanju. Ljudje okoli mene ne vedo zakaj in kako, jaz pa sem vedel zakaj ga je doletel srčni infarkt in kako pride do njega. V svoji peki in posledično prehrani je namreč uporabljal sladkor. Tako ga je sladkor oropal za kakšnih nadaljnih 10-20 let življenja. Če vzamemo za merilo Borisa Pahorja in ostale stoletnike, še več. In ljudje umirajo še mlajši zaradi infarktov ali kapi. Nekateri v svojih 30-ih in 40-ih, da sladkorne in ostalih tegob ne omenjamo.
Verjetno že veste to splošno znano dejstov o sladkorju: Sladkor 8x bolj zasvoji kot kokain in 5x hitreje ubije. Moja sestra recimo se mu nikakor noče odpovedati v kavici recimo in si jo ogromno sladka, kljub temu, da sem ji vse to že neštetokrat razložil in posvaril. En primer odvisnosti.
In seveda sladkor je gorivo za kandido albicans oziroma raka = plesen, ki razjeda ljudi v notranjosti pri živem telesu. Kolikor mi je znano, Slovenija v EU vodi v številu primerov raka na prebivalstvo.
Torej glavni vzrok infarkta ni holesterol, ampak sladkor in pomanjkanje magnezija zaradi nezadostnega vnosa magnezija v telo skozi prehrano in zaradi sladkorja, ki magnezij izpira iz telesa.
Kar se holesterola tiče: Telo potrebuje holesterol. Možgani so sestavljeni 85% iz holesterola in maščoba je hrana za možgane (ribje olje omega 3, kokosovo olje, maščobe od mesa,...). Če možgani dobijo premalo maščobe, nastopi demenca, alzheimer, itd. Seveda v ničemer ni potrebno pretiravati. Osebno se recimo izogibam prašičjemu mesu, ki ni zdravo in zakisa telo (zakisano telo pa je idealno za raka), in potem so tukaj še nitriti in nitrati v trgovinskih salamah...v Skandinavskih državah so že toliko ozaveščeni, da v trgovinah ljudem ponujajo tako pobarvane rdeče salame z nitriti in nitrati kot salame brez rakotovornih barvil nitritov in nitratov.
Torej kaj je rešitev? Rešitev je, da začnemo delati marmelade brez sladkorja. Priznam, sam je še nisem nikoli delal, ampak ob prvi priliki bom poizkusil, vem da recepti na netu obstajajo. Tudi moja teta iz Nemčije je enkrat prinesla češpljevo marmelado brez sladkorja. Je mogoče kdo tukaj že poizkusil?
Druga rešitev je, da si kupujete magnezij brez barvil, in ostale kemijske navlake kot prehranski dodateh v biotrgovinah. Tisti magnezij, ki ga prodajajo v trgovinah kot tablete, ima barvila je sladkan in ni zdrav. Poznam tudi primer, ko si je eden možakar z njim sladkal vodo in pil dneve in dneve kot sok. Pretiraval je in popil več tablet na dan. Na koncu je končal na dializi. Torej priporočenega dnevnega odmerka magnezija se ne sme prekoračiti.
Tretja rešitev je, kakšno drugo bolj zdravo sladilo, ki ni rafinirano. Recimo melasa, kokosov sladkor, agavin sirup, .... čeprav vse te bi moral še preveriti, če imajo kakšne stranske učinke. Za kokosov sladkor bi se moral še pozanimati kakšna je razlika med njim in med navadnim rafiniranim trsnim sladkorjem, itd.
Jaz sem recimo ravnokar del delati svoj jogurt iz treh litrov mleka, ki ga kupim pri lokalnem kmetu. Tako se izognem trgovinskemu jogurtu, ki vsebuje sladkor.
Z ozaveščanjem o sladkorju in posledično spremembo v prehrani, bi tako tudi razbremenili zdravstvo in čakalne vrste, ki trenutno razpada zaradi korupcije in nesposobnosti vodilnih, saj bi o svojem zdravju vedeli več kot pa nam povedo naši zdravniki. In predvsem, sebi bi prikrajšali vse tegobe in posledice, vsaj kar se sladkorja tiče in si tako podaljšali življenje na veliko žalost tistih, ki morajo plačevati ljudem penzije dolgo v starost.
Vam je že kdaj kakšen zdravnik povedal resnico o sladkorju in da holesterol ni primarni vzrok za infarkt? Vse to kar sem tukaj zapisal sem slišal in bral od zelo učenih in poštenih doktorjev iz tujine, pa še tam so redki, ampak so, naši so kakšnih 30 let za njimi.Nazadnje urejal/a Boštjan 25 Avg 2019 14:19; skupaj popravljeno 2 krat