Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katera gosenica in kako se jih znebiti?

crtj-admin
Site Admin

Katera gosenica in kako se jih znebiti?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

V koritih za rože sem čez zimo pustila zemljo in jo pokrila. V enem od njih sem danes, ko sem hotela zemljo zamenjati in posaditi fuksije, presenečena opazila ogromno velikih (3-5cm) in debelih gosenic. Bile so zarite v zemlji, kaka 2 cm pod vrhom. Kaj je sploh to in kako se jih znebim? Seveda bom vso zemljo ostranila, a ker jih je veliko, me skrbi, da so še kje jajčeca. Ker so lesena korita tudi delno uničena, sumim, da to ni samo zaradi starosti, ampak da imajo tudi ti črvi/gosenice kaj pri tem.

seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Meni zgledajo kot ličinke majskega hrošča._________________LP seba993
Uporabniški avatar
Plamenka

Sem pogledala na netu in najbrž je res.Le od kod se je vzel, saj doma še nikoli nisem imela problemov z njim. No, zemljo iz vseh 3 korit sem vrgla stran, čeprav so ličinke samo v enem koritu. Korita so pa veliko slabša, kot se mi je prej zdelo, zato bodo za podkurit.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Odgovor boš verjetno našla TULE.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, hvala. Wink Zdi se mi, da imam zlate minice.
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

(avg. '19)
kaj so tele gosenice in kako se jih znebiti ?
Lezejo po vrtu in po betonskih tleh, tudi v pritličju po talnih ploščicah delavnice in garaže.
Na tisti sliki, kjer so zvite, so ostanki pajkove pojedine.

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Niso gosenice, so stonoge.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Dvojnonoge

Na wikiju nekaj piše, če dovolj.
Smile
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
javrgar

hvala; zgleda, da gre za železne kačice.____________________
javrgar

me pa zanima še kaj je tole; nisem videl takšne živali nikoli prej in nikoli kasneje; ni mi uspelo slikati ker je ta stvar prej ušla preden sem našel fotoaparat, zato kar skica po spominu: spredaj par nog ki zgledajo kot pajkove, a so debelejše in sive; prosojna krila in na njih dva vzorca da zgleda kot da ima oči na krilih; trup pa nekaj takšnega kot od kakšne čebele, a če se prav spomnim, temnorjave barve