Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Katera gosenica in kako se jih znebiti?
-
- Site Admin
Katera gosenica in kako se jih znebiti?
(Prenos iz arhiva)
V koritih za rože sem čez zimo pustila zemljo in jo pokrila. V enem od njih sem danes, ko sem hotela zemljo zamenjati in posaditi fuksije, presenečena opazila ogromno velikih (3-5cm) in debelih gosenic. Bile so zarite v zemlji, kaka 2 cm pod vrhom. Kaj je sploh to in kako se jih znebim? Seveda bom vso zemljo ostranila, a ker jih je veliko, me skrbi, da so še kje jajčeca. Ker so lesena korita tudi delno uničena, sumim, da to ni samo zaradi starosti, ampak da imajo tudi ti črvi/gosenice kaj pri tem.
Niso gosenice, so stonoge.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Dvojnonoge
Na wikiju nekaj piše, če dovolj.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Dvojnonoge
Na wikiju nekaj piše, če dovolj.
Treba je it v naravo.
borutl
borutl
hvala; zgleda, da gre za železne kačice.____________________
me pa zanima še kaj je tole; nisem videl takšne živali nikoli prej in nikoli kasneje; ni mi uspelo slikati ker je ta stvar prej ušla preden sem našel fotoaparat, zato kar skica po spominu: spredaj par nog ki zgledajo kot pajkove, a so debelejše in sive; prosojna krila in na njih dva vzorca da zgleda kot da ima oči na krilih; trup pa nekaj takšnega kot od kakšne čebele, a če se prav spomnim, temnorjave barve