Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MarijaV, to je Lucinda. Je sladko kisel, zelo dober in kar roden, liste ima korenčkaste. Druga leta je zrasel največ do 1,2m, pa zdel se mi je bolj občutljiv, letos je visok okoli 2m in zdrav.
Moram reči, da so današnji plodovi vseh paradižnikov lepi, nič razpokani za razliko od avgustovskih.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Vsem, ki ste prejeli mojo sadiko paradižnika, sorta DOMINGO (181), sporočam, da ste dobili nekaj povsem drugega, sorta DOMINGO je debeli, rdeči paradižnik, plodovi v obliki rebrastega mošnjička vsekakor niso Domingo. Se opravičujem._________________Lp

Nauta
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mallorcan winter, semena od Novinke. Danes sem ga dala sušit.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Drugo za drugo počasi pospravljam sadike, ki so že oddelale svoje.

Danes sem si pri tem pozabila natakniti rokavice. Posledica: globoko zelene dlani in prsti in tole zeleno od paradižnika zlepa ne gre dol. Pa mi nekaj šine v glavo, v dlan zlijem jedilnega (belega) olja, si s tem temeljito namažem in zdrgnem dlani in prste, potem pa umijem z milom. Rezultat: lepe bele ročice. very happy . Tole si moram zapomniti, ker so poprej neštetokrat tudi s krtačko umite roke na brisači še vedno puščale zelene sledove. Evil or Very Mad
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi pri meni sadike ena za drugo romajo v komunalne organske odpadke. Ostali sta le še dve z enim oziroma tremi plodovi. Morda celo dozorijo - prehitijo črno plesen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

tudi s sodo bikarbono ni problem umiti vso umazanijo in zelenje.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha in Tjesih, tole so pa zelo uporabni nasveti, hvala!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tole z umivanjem si bom zapisala in postavila v kopalnico, da ne pozabim Very Happy

Sem ravno včeraj rekla g. Brbr-u, da tako čistih rok (posledica večdnevnega namakanja v topli vodi in nič brkljanja po zemljici) nisem imela že vsaj eno leto (vse od lanskega namakanja)._________________naredimo svet lepši
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaz si običajno preden grem na veliko mešat po zemlji, dobro namažem roke s kremo. Še posebej pazim, da mi gre krema pod nohte.
Za to uporabim, kakšno starejšo kremo, ki bi jo drugače vrgla v kanto, ali neko cenejšo ....
Po končanem delu si z lahkoto umijem roke z nekim detergentom, kot običajno in vsa umazaniija se z lahkoto umije.
Rokavice pa težko prenašam, ker v rokavicah, nimam v rokah pravega občutka._________________
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če si redoljuben gre tudi s kremo.
Ampak jaz nisem med tistimi. Embarassed Grem na vrt samo po 5 paradižnikov za solato potem pa pulim plevel, lomim zalistnike, vežem, odstranjujem odvečne rastline, vmes še kaj presadim .... Čez dve uri pa zavzdihnem, kaj ura tako bezlja. Rolling Eyes
Odgovori