Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Coleus blumei hybrid- navadna pisana kopriva
Na fb je bil en odgovor, da se nekatere vrste sčasoma "vrnejo v prvotno obliko". Da se je nekoč na zeleni rastlini razvila pisana vejica in da je bila kopriva, oz. njen starš, vzgojen iz tega poganjka, potem pa s poganjki, ki so bili pisani, množena naprej. In da je v njej še vedno skrita zelena oblika, ki se lahko kadarkoli izrazi.
Moje koprive so bile vzgojene iz semen, tista gospa jih je pa kupila, tako da najbrž tudi njene niso bile večkrat množene.
Mogoče se bo tudi tukaj našel kdo, ki bo znal povedati kaj več. Vsekakor mi je zanimivo, da tudi iz potaknjencev nastanejo presenečenja.
Mravlja, nobene razlike ni v substratu.
BorutL, rastline so mlade, letos vzgojene iz semen, osvetljene so vse enako, saj rastejo skupaj.
Moje koprive so bile vzgojene iz semen, tista gospa jih je pa kupila, tako da najbrž tudi njene niso bile večkrat množene.
Mogoče se bo tudi tukaj našel kdo, ki bo znal povedati kaj več. Vsekakor mi je zanimivo, da tudi iz potaknjencev nastanejo presenečenja.
Mravlja, nobene razlike ni v substratu.
BorutL, rastline so mlade, letos vzgojene iz semen, osvetljene so vse enako, saj rastejo skupaj.
Na netu nebroj člankov, tudi čisto znanstvenih, zdaj ne utegnem kaj več prebrati. Gre pa za antociane in klorofil, prvi v funkciji varovanja vitalnih delov listov pored premočno svetlobo, drugi seveda v funkciji pretvorbe svetlobne energije v kemijsko.
Muha, ja, dobra iztočnica za kakšno nalogo, že imam eno dekle v mislih...….
Muha, ja, dobra iztočnica za kakšno nalogo, že imam eno dekle v mislih...….
Se bo dogajalo.........zaenkrat je ideja, je pripravljenost, bo treba razmisliti in razdelati, se najprej prebiti skozi množico člankov. Počasi, da bo čas za zorenje idej in prevetritev misli. Večinoma teoretično skozi zimo, na pomlad pa tudi v prakso. Tako nekako bo šlo, računam.
Morda že zdaj jeseni kaki preliminarni nasadi potaknjencev, se bom priporočala za material, ko bo čas (vsekakor pred prvo slano, seveda).
Morda že zdaj jeseni kaki preliminarni nasadi potaknjencev, se bom priporočala za material, ko bo čas (vsekakor pred prvo slano, seveda).