Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2019

Odgovori
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Još jedna šetnjica šumom a ovog puta bilo je i više gljiva Cool .

https://www.youtube.com/watch?v=9osLVBsqlV0Y
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Prispele so prve marele Smile Sodeč po stanju klobukov so startale 2-3 dni nazaj. Malo nenavaden urnik - sredi suhega tedna. Vendar dobrodošle.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz sem danes eno srečal. Pa kar precej lisičk po vlažnih grapah.
Gobanov nisem zasledil. In bil zelo nejevoljen, ker so mi eno rastišče borovih gobanov kar pošteno razrili ...

Nabiral sem pa samo kristale ! Wink
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bili na Pokljuki. S sorodniki, nekak turistično gobarski izlet. Po domače "ne tič, ne miš" Very Happy . Obdelali niti en gobarski teren. Jurčkov kar nekaj, nekako fifti-fifti mladih in starih. Po številu, po teži stari kapitalci zmagali. Po bruto teži, neto teža, ko so bili očiščeni črvivosti, je bila 1/4 bruto teže. Zmaga ta mladih.

Jah, pokljuški goban že dolgo ni več zdrav kot "drvar, dromedar, in dren" v eni osebi Cool Laughing ._________________mfranc
Andrej Banko

Kaj pa "promet" tam gori ? Wink
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Misliš gobarje in ostale na Pokljuki? Relativno malo ljudi, kljub ugodni vremenski napovedi. Mogoče so vedeli več kot mi, ki sledimo vremenarjem. Cel dan megla in oblačnost, hosta pa mokra. No ja, po drugi uri je posijalo sonce, prepozno za nas, ki smo bili mokri čez in čez._________________mfranc
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Nabrani danes
Andrej Banko

Lepi, pa skoraj nič objedeni.

Jaz sem ta teden 2x šel malo, pa dobil vsakič po približno 10 komadov.
Ni ravno bogato v mojem koncu. Morda naslednji teden kaj bolj poženejo ...
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Jaz večinoma nabiram virtualne primerke (beri: kradem jim dušo, ko jih pofočkam), razen, če se mi res kaka poznana ne prikrade pod noge.

Spodnja je navzven lepotica, navznoter pa zver

_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem na sprehodu po moji običajni gozdni stezi skoraj pohodila lepo in obilno nahajališče črnih trobent. Nekaj jih je šlo z menoj in se že sušijo, druge sem pustila "za zanamce" ali za seme. Toliko jih še nikoli ni bilo, sploh ne na tem mestu.

Štorovke sem žal zamudila. Za 3 male kozarčke vloženih sem jih še uspela nabrati v soboto, ostale so bile že prestare, veliko tudi razpadlih. Pri nas jih niti ne nabirajo preveč, najbrž naši gobarji niso prepričani, katere so prave. Pa se da iz svežih narediti tako dober golaž njami . Kar se mene tiče, se lahko merijo tudi z lisičkami.
Odgovori