Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sam sem to zadevo uporabil za zatiranje strun. V bistvu gre za neko tekočino polno glivic, ki so v bistvu kot neki paraziti in na ta naćin uničijo insekte. Zadeva je popolni bio in eko. Je pa treba imeti to stekleničko svežo, ker te glivice po nekem času odmrejo in zadeva ne deluje. Tudi jo je potrebno hraniti v hladilniku ( na normalnih +8 stopinj), če želimo da glivice v tekočini živijo nekaj dlje. Poleg tega je treba tretiranje večkrat ponoviti, ker glivice delujejo samo na določeno velikost škodljivcev in ne na vse generacije. Ena flaška ( pol deci približno) pa je menda dovolj za hektar ali več. Po določenem času tudi te glivice v zemlji odmrejo in je zato treba postopek večkrat ponavljati. ( menda jih ubije tudi suša in svetloba).
ja težava je v tem, da jaz sploh nisem na začetku opazila tega mogoče kakšno mušico sem pa tja pa temu nisem polagala preveč pozornosti nakar je sedaj ratal pravi obup, sem govrila z enim pa je rekel, da on uporabi Tepeki ampak je drag k pa še ni ne vem kako bio se mi zdi. Mi smo se odločili, da bomo potem ko bomo spraznili rastlinjak poškropili z kako zadevo pa potem šele dali kaj drugega notri. Je pa res, da je tole vreme baje za njega idealno brez vlage, mogoče pa bo tale napoved za vikend držala pa bo kar sam izginil - saj vem samo pobožne želje. Ma zdaj jih imam tudi že na dišavnicah in celo na kapucinkah, ki so zunaj rastlinjaka vendar zraven.
Ali mogoče kdo ve če tale preživi zimo?_________________lp
ne se preveč veselit haha stane 30,62 € (z ddv) 3000 organizmov, kar zadostuje za 300-1000m2 velik rastlinjak, odvisno od števila škodljivcev. Potrebni so najmanj 3 vnosi na 7 dni oz. dokler ni vzpostavljeno ravnovesje .
Pomoje imaš majhen rastlinjak ,kar je bolje če se zadeve dobi pri kakšnem pridelovalcu, če bi bil pripravljen za manjši denar odstopit par živalic. Sicer pa je letos že prepozno za biotike.
Zrele plodove pobrat pa Vivera vermitec poškropit pa bo,tako bom jaz dones naredo,paprike pa paradižnike sem pobral zvečer pa poškropim cel rastlinjak. Drugače ne gre. Sem gledal tole http://www.unichem.si/bio_vrt/bio_varstvo_pred_skodljivci/izdelek?prid=191 tega bi rabil najmanj 3 komade kar je 15€ vivera je pa 6€ pa še prime bolj ker je insekticit in akaricid.
Sicer pa je letos katastrofa glede insektov.Nazadnje urejal/a paprika 23 Avg 2013 15:21; skupaj popravljeno 1 krat
nevem a res mamo samo nekteri zelenci težave z papriko ko sem šel po vivero se je prodajalka prav začudila in pohvalila kake debele paprike ima ona lepe letos Jaz se pa mantram z pršicami. Insekticidi ne delujejo na pršice samo akaricinidi