Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sliva - Prunus domestica
ck
mešaš slive in jabolka.
Rafiniranibeli trsni sladkor ni enako sladkorju v sadju.
Če pa meni ne verjameš kar sem zapisal o (rafiniranem belem trsnem) sladkorju, pa poslušaj doktorco, ki je svoj študij za medicinsko doktorico opravila v Rusiji. Po petih letih delovanja kot nevrologinja in treh kot nevrokirurginja, pa je začela svojo družino, se preselila v Veliko Britanijo in opravila drugi študij in diplomo na področju človeške nutricionistike oz. prehrane. V Veliki Britaniji ima sedaj prakso nutricionistke in ne medicinske doktorice:
Dr Natasha Discusses the Real Cause of Heart Disease
https://www.youtube.com/watch?v=hjsyApLtHW8
Kdo je Dr. Natasha Campbell-McBride:
http://www.doctor-natasha.com/dr-natasha.php
Jaz sem se od nje ogromno naučil in veliko povzemam od nje. Tule pa je še več materiala:
https://www.youtube.com/results?search_query=natasha+campbell+mcbride+heart+disease+sugar
Se opravičujem še enkrat, mimo teme.
Eden mora orati ledino.Nazadnje urejal/a Boštjan 26 Avg 2019 01:35; skupaj popravljeno 1 krat
mešaš slive in jabolka.
Rafiniranibeli trsni sladkor ni enako sladkorju v sadju.
Če pa meni ne verjameš kar sem zapisal o (rafiniranem belem trsnem) sladkorju, pa poslušaj doktorco, ki je svoj študij za medicinsko doktorico opravila v Rusiji. Po petih letih delovanja kot nevrologinja in treh kot nevrokirurginja, pa je začela svojo družino, se preselila v Veliko Britanijo in opravila drugi študij in diplomo na področju človeške nutricionistike oz. prehrane. V Veliki Britaniji ima sedaj prakso nutricionistke in ne medicinske doktorice:
Dr Natasha Discusses the Real Cause of Heart Disease
https://www.youtube.com/watch?v=hjsyApLtHW8
Kdo je Dr. Natasha Campbell-McBride:
http://www.doctor-natasha.com/dr-natasha.php
Jaz sem se od nje ogromno naučil in veliko povzemam od nje. Tule pa je še več materiala:
https://www.youtube.com/results?search_query=natasha+campbell+mcbride+heart+disease+sugar
Se opravičujem še enkrat, mimo teme.
Eden mora orati ledino.Nazadnje urejal/a Boštjan 26 Avg 2019 01:35; skupaj popravljeno 1 krat
Boštjan, še enkrat dajem link do teme, kamor sem skopirala debato o sladkorju:
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-154998.html#154998
Tu pa nadaljujemo s slivami.
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-154998.html#154998
Tu pa nadaljujemo s slivami.
mravlja je napisal/a: |
Žlehtnoba, ali lahko "pokažeš" sliko tvoje rumene cepke - jo za"#4%&!* ne najdem. Hvala. |
Stran 19, 28.7.2018 - cepka, zlobno poimenovana Malleus Maleficarum
Andrej Banko je napisal/a: |
No, sem ravno razmišljal o tistih tvojih rumenih slivah, ki si jih omenjal lansko leto, Žlehtnoba. Kako letos, so obrodile, kakšni problemi, črvivost ... ?! |
Heheh, a veš tist vic o Mujotu, ko se je preselil v Kanado in občudoval sneg? Kako je fin, čaroben, celo romantičen... Po dveh mesecih ga je že preklinjal, toliko ga je bilo
Tako hudo pri moji slivi sicer ni, je pa kar polno obrodila, to pa. Edini problem vsako leto so uši. Proti njim sem se boril z Neem-om, drugega nisem uporabljal. Črvivost? Hja, ni vsepočez črvivo, kakšna se pa najde. Tako je vsako leto - načeloma vse kaže, da med žužki tale sliva ni najbolj popularna, kar gre fino meni v prid.
Toliko pa nisem strokovnjaka in ne vem, kako bo z mladikami - nekje sem bral, da ti poganjki iz korenin niso bohve kaj... Lani sem se jih lotil z lopato in škarjami, tri najlepše pa spravil v lonce (uradno štiri, ena namreč že čaka na svojega novega lastnika)._________________go with your instinct to live as you want
Očesa zgledajo sveža zelena, torej so živa.
Če se nebi prijela, bi očesa postala zgubana in rjava ter bi začela odstopati od podlage.
Čeprav je meni zgornje oko malo sumljivo, je preveč rjavega okrog njega...
Vendar do končnega uspeha je še kar nekaj izzivov.
Najprej preživeti zimo, nato pa spomladi lepo odgnati, rasti in se razvijati.
Včasih se zgodi, da kljub uspešnemu cepljenju, kasneje rast zakrni in od tega ni nič.
Če se nebi prijela, bi očesa postala zgubana in rjava ter bi začela odstopati od podlage.
Čeprav je meni zgornje oko malo sumljivo, je preveč rjavega okrog njega...
Vendar do končnega uspeha je še kar nekaj izzivov.
Najprej preživeti zimo, nato pa spomladi lepo odgnati, rasti in se razvijati.
Včasih se zgodi, da kljub uspešnemu cepljenju, kasneje rast zakrni in od tega ni nič.
Dodajam še eno sliko, kjer se gornji cepič bolje vidi. Je pa slikano z lojtre s kompaktnim digitalnim fotoaparatom, ki težko dobro izostri tanko vejo in temu primerna je kvaliteta slike, ki je pravzaprav povečava - izrezal sem večji del slike in tako od 5,95 Mb velike slike dobil dobrih 600 kb, (prejšna slika) tale spodaj pa je 326 kb velika sliko (brez stiskanja). Na tej sliki sem se še malo poigral s kontrastom v upanju, da se bo bolje videlo zgornji cepič.
Drugače pa se, ko si na lojtri, z očesom dobro vidi, da je tudi zgornji cepič malo zelenkast pod brstom, tako da upam da bosta oba OK.
PS: cepil sem 4 cepiče, dva na tem vrhu katerega slika je priložena in dva na drugem poleg tega, ki sem ju namerno pustil že spomladi zaradi nameravanega cepljenja in zato, da imel izbiro in cepil tistega ki bo lepše (bolj primerno za cepitev) zrastel. Upal sem tudi da bo vsaj eden bolj tanek. Žal sta bila oba zelo debela, kar je otežilo cepljenje. Na drugi veji je en cepič odpadel, eden pa je "sumljivo" rjav, čeprav je lepo vraščen.
_________________lp
Drugače pa se, ko si na lojtri, z očesom dobro vidi, da je tudi zgornji cepič malo zelenkast pod brstom, tako da upam da bosta oba OK.
PS: cepil sem 4 cepiče, dva na tem vrhu katerega slika je priložena in dva na drugem poleg tega, ki sem ju namerno pustil že spomladi zaradi nameravanega cepljenja in zato, da imel izbiro in cepil tistega ki bo lepše (bolj primerno za cepitev) zrastel. Upal sem tudi da bo vsaj eden bolj tanek. Žal sta bila oba zelo debela, kar je otežilo cepljenje. Na drugi veji je en cepič odpadel, eden pa je "sumljivo" rjav, čeprav je lepo vraščen.
_________________lp
-
- Prispevkov: 5230
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Sliva Top First bo letos pri meni očitno prvič malo bolj resno obrodila. Do sedaj so bili gor le posamezni plodovi.
Sicer je tudi letos cel kup plodičev kar porumenel in odpadel, še vedno ne vem točno zakaj.
Slaba oplodnja, morda se je zgolj drevo samo otrebilo, ker je še mlado ( 5 let ) ali kaj drugega ... ?!
Vseeno nekaj bo !
Plodovi so lepi, debeli. Je pa treba počakati, da res dobro dozorijo in se zmehčajo.
Čez kakšen teden bodo optimalni.
Sicer je tudi letos cel kup plodičev kar porumenel in odpadel, še vedno ne vem točno zakaj.
Slaba oplodnja, morda se je zgolj drevo samo otrebilo, ker je še mlado ( 5 let ) ali kaj drugega ... ?!
Vseeno nekaj bo !
Plodovi so lepi, debeli. Je pa treba počakati, da res dobro dozorijo in se zmehčajo.
Čez kakšen teden bodo optimalni.