Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Chocolate Stripes

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Moram preveriti, kje sem dobila seme... Wink Rolling Eyes

Se opravičujem.

Se ti je kateri skrižal? Moral bi biti zanimiv okus!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Zato, da si mi dala paradižnik, se pa res ni treba opravičevati Smile Tisti hvala zgoraj v oklepaju ni bil sarkastičen. Oba sta dobra, čeprav black ch. dosti bolje dela kot ch.stripes.

Sem pa dobila še en tutti frutti lonček od metuljc, zgleda da je pač vrgla v en lonček mešano semena in kar zraste, zraste, ker je iz tistega lončka zrasel Reisetomate, Chocolate Stripes in rdeči ribez.
Glede na to, koliko je vseh sort, se je na tak način res lažje odločiti, kaj to sezono posejati Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pika je napisal/a:
Sem pa dobila še en tutti frutti lonček od metuljc, zgleda da je pač vrgla v en lonček mešano semena in kar zraste, zraste, ker je iz tistega lončka zrasel Reisetomate, Chocolate Stripes in rdeči ribez.

Si prepričana, da od mene? Ker jaz Reisetomate letos sploh nsiem sejala. Pa Rdeči ribez sploh nimam. Lahko pokažeš fotko, kako sploh zgleda? Imam samo oranžni (ali rumeni) ribezoides. Shocked Shocked Shocked
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Res, res. En lonček je bil, ki si mi ga na koncu dala, preden sem šla. Vem da je tvoj, ker se mi je dolgo potikal preden sem mu našla v vrtu prostor in imam tiste tri paradižnike v eni vrsti čisto posebej. Sem mislila, da je mogoče to pač tvoj način sejanja. Zanimivo bi že bilo, vsaj meni je bilo, ko sem čakala, kaj bo zraslo Smile

Rdeči ribez oz. tisti droben, ki se sam zaseje, se pa spomnim, da sem ti lani jeseni jaz poslala, tako da seme imaš Smile
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tale sorta ostaja na vrtu zaradi lepote in okusa, čeprav je poprečno rodna:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Res je povprečno roden, izjemno lep in tudi kar okusen.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Torej, lani konec decembra sem pri Trade winds fruit nabavil novo seme Chocolate Stripes. Sejal 20. marec in dobil 4 sadike, od petih semen.
Danes vidim da so ostali plodovi tudi čudni, celo med sabo različni. Nimam kaj, počakam da plodovi dozorijo, da jih točno določim.

Tule še enkrat slika mojega, če se še kdo spomni, kateri sorti je najbolj podoben

Feuerwerk semen nimam doma, mu je pa res zelo podoben._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc:, mogoče pa le imaš semena Feuerwerk . Če se ne motim, sem ti poslala tiste od MARIJEV . Se je morda kaj zamešalo?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Meni je danes dozorel prvi plod
Odgovori