Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2019
Plamenka je napisal/a: |
Pripravljeno za sušenje: Tabasco in Buena mulata - na sliki in Guindila rojo. Za posip bom posušila še Kim-chi in Makedonca. Manj pekoči, teh je zmeraj premalo, bodo za omake, kaj bom pa z najbolj pekočimi, pa še ne vem. Nekaj jih bom porabila za marmelade. Naslednje leto moram zmanjšati številonajbolj ostrih in sploh število različnih čilijev. |
Saj res, sem te pozabil vprašati, se takile celi, nerazrezani, dobro posušijo v notranjosti?
Sam sem jih vsaj vzdolžno prerezal, pomeni enojni rez. Debele, mesnate pa vsaj vzdolžno razpolovil.
Pripravljam se na sušenje Joe`s Long Cayenne._________________mfranc
Takole je bilo danes v "čiligmajni" moje "šefice" - lep dan je bil, vetroven, a sončen...
Čiliji so še polni plodov, še vedno veselo nastavljajo cvetove.
(nekaj dni z nižjimi temperaturami so bili pokriti s kopreno)
Letošnji rekorder v rasti (neka "škofovska" kapica...) - letos mi je dobesedno zrastel čez glavo.
Za ta letni čas res presenetljivo...
Čiliji so še polni plodov, še vedno veselo nastavljajo cvetove.
(nekaj dni z nižjimi temperaturami so bili pokriti s kopreno)
Letošnji rekorder v rasti (neka "škofovska" kapica...) - letos mi je dobesedno zrastel čez glavo.
Za ta letni čas res presenetljivo...
Tale "škofovska kapica" je sila podobna mojim "čili papričicam", tako po obliki plodov, velikosti rastline, trdoživosti ("dela" dokler je minus ne ugonobi) in obloženosti. Če je to, to, potem so to nepekoče rastlinice. No, včasih, ampak res včasih, kakšen plod malo povleče na pekočo stran.
Zanimivo je tudi, da je to sorta, ki se v vseh letih (ene 10 let) ni skrižala z drugimi čiliji ali paprikami..._________________naredimo svet lepši
Zanimivo je tudi, da je to sorta, ki se v vseh letih (ene 10 let) ni skrižala z drugimi čiliji ali paprikami..._________________naredimo svet lepši