Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Brbr, a tudi, ko so rdeči, ne pečejo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi, preverjeno letos. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ker moji so bili zeleni povsem nedolžni, rdeči pa hudo pekoči._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Lansko leto sem gojil enega v 20-litrskem loncu. Zrastel je do kakih 160cm, zelo roden, vsi plodovi, tudi zeleni, so konkretno pekli, rdeči so bili "prehudi".
Letošnje leto ima žena v vrtu na gredici kar nekaj sadik (iz njegovih semen), vse so lepo obložene, plodovi so še vsi zeleni - a ne peče noben... - pri večjih, rahlo obarvanih je slutiti rahlo "ogorčenost" okoli semen. Skratka, počakajmo (verjetno do prvega mraza...)
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, potem je pa to druga sorta. Kot je povedala Plamenka, papričice, o katerih sem prejle pisala, ne pečejo niti, ko so rdeče. Edina slabost te sorte je, da se plodovi zelo pozno obarvajo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Očitno je tale kapica glede pekočine zelo variabilna, seveda če imamo vsi isto._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Škofovska kapa (Bishop Crown) ni ista sorta kot nepekoče papričice od brbr in AB. Imela sem jo pred leti in je tudi malo drugačne oblike, kot nepekoče papričice. Ne vem pa ali zeleni plodovi pečejo ali ne.
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ali se nismo nekoč že "pogovarjali" o pekočini čilijev zaradi različnih šokov v rastni dobi: suše, nenadnih zmrzali... : več šokov - več skovilov?
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

lpmami je napisal/a:
Očitno je tale kapica glede pekočine zelo variabilna, seveda če imamo vsi isto.

Če me občutek ne vara ima okoli 5 do 8000 scovilov ta čili. Ja tudi zelen peče no vsaj peške drugače pa sam plod ne._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Če je to tale: https://en.wikipedia.org/wiki/Bishop%27s_crown - Bishop's crown, se ne ustavi pri osmih tisočakih.
(mislim, da bo res kar pravi - ker lanski rdeči so bili prehudi za svežo rabo)
Odgovori