Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Tako je. Prvima dvema sem dodal še tretjega, ostali so dolgi od 5 cm do 20 cm. Najhitreje raste cepič z enim očesom.
Želel sem le prikazati, koliko lahko zraste zgodaj poleti cepljeni kivi.
Tale cepič na zadnji sliki je car. Poševno odrezana podlaga v dolžini 7 cm, poševno odrezan cepič z enim očesom, samo dodan na podlago in dobro povit.
Prvi je odgnal in sedaj vidno pridobiva na višini.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V četrtek obetajo tudi za naše kraje prvi minus. Bo treba kivije že obrati? Jih imate še vsi na drevju?
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jaz jih še nisem obral, čakam na prvo večjo slano.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

babaco: do kakšnega minusa tvegaš?
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Obral jih bom v sredo. Danes sem našel 5 plodov na tleh. Bili so zreli in dovolj sladki za takojšnjo uporabo.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Včeraj obral, nisem tvegal, ker ta teden nimam časa.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Vem, da jim do -3°C ne škodi, a jih bom tudi jaz ta teden obral. Plodovi se že lepo trgajo, Gold kiviji pa že zreli odpadajo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Hvala. Bom kar sledila vašim zgledom in jih obrala tekom tedna, čeprav so vremenarji napoved minusa premaknili za en teden. Saj napovedane dnevne temperature samo 10 °C čez dan najbrž tudi ne bi več kaj dosti pripomogle.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Svojega sem obral enkrat mimogrede med tednom - se mi je zazdelo, da mi plodovi izginjajo, vzroka pa ne najdem.
Prvi pridelek, točno 10 malih plodov - res malih, a zelo kosmatih ... - zdaj jih gledam in ne vem kaj bi z njimi.

Vseeno si bom letošnje leto zapomnil kot "uspešnega" - kot leto, ko si je "Johann" končno odločil, da zna biti tudi "Jenny" - kot leto, ko mi je iz "rožce" nastal kivi Very Happy .
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Naj dodam še to... - poleti sem dal nekaj reznikov na ukoreninjanje in, firbec seveda, sem pretekli teden preverjal rezultat.
Dva tanjša, šibkejša reznika ukoreninjanja nista bila sposobna. Dva najmočnejša (12-15mm) sta s kalusiranjem konkretno odebelila svoja "beta", dva reznika debeline "svinčnika" pa sta napravila bogato koreninsko "krtačo". Slednje štiri sem presadil v ločene posode. Rabijo debelejši premeri reznikov več časa za ukoreninjanje?
Odgovori