Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Harpagophytum procumbens - vražji krempelj, hudičev krempelj
-
- Site Admin
Harpagophytum procumbens - vražji krempelj, hudičev krempelj
(Prenos iz arhiva)
Pojma nimam, tudi je vprašanje učinkovitosti, če bi tako močno spremenili rastišče (iz afriške puščave v gorenjske razmere, četudi v hiši). Sama sem vedno v dvomih pri vseh zdravilnih in začimbnih rastlinah, ki jih gojim, pa ne izvirajo iz mojim podobnih klimatskih pogojev.
Tile so se odločili, da ga gojijo kar tam, kjer je doma.
Tile so se odločili, da ga gojijo kar tam, kjer je doma.
mravlja je napisal/a: |
Verjetno imaš kar prav, "tile" pa verjetno tudi, da ga gojijo v rastlini domačem okolju. V tolažbo mi ostaja neka (upam, da) "zdrava" radovednost, češ - saj npr. ameriške borovnice tudi rastejo pri nas, pa ni neke bistvene razlike. Recimo... |
Enaka geografska širina, ali vsaj zelo podobna, kar pa za vražji krempelj ne moremo reči. Da o biotopskih razlikah ne govorim (no, saj je že muha).