Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
Z možem naju je v soboto pričakalo grenko spoznanje: ptiči so skljuvali skoraj pol pridelka, in to samo v petih dneh. Že tako je bila letina količinsko skromnejša. Ker bi sadežem koristilo še malo dozorevanja, smo jih nameravali pobrati minuli ali prihodnji konec tedna. Pričakali pa so naju skljuvani plodovi. Potem je mož rešil, kar se je še rešiti dalo ...
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
MijaLan je napisal/a: |
Z možem naju je v soboto pričakalo grenko spoznanje: ptiči so skljuvali skoraj pol pridelka, in to samo v petih dneh. Že tako je bila letina količinsko skromnejša. Ker bi sadežem koristilo še malo dozorevanja, smo jih nameravali pobrati minuli ali prihodnji konec tedna. Pričakali pa so naju skljuvani plodovi. Potem je mož rešil, kar se je še rešiti dalo ... |
Oooo, to pa ni lepo brati. To soboto sem s kolesom po Krasu videl bore malo polnih kakijevih dreves. So se večinoma kar pritoževali nad količino. Nekaj dreves, pa sem vseeno videl polno obloženih. Seveda se nisem utegnil ustavljati in poizvedovati o razlogih.
Po dveh letih čiste ničle imamo tudi mi cele 4 plodove. Drevo sorte Tipo se je po zmrzali obraslo diektno iz debla z množico novih vej in cvetov. Žal jih je 95% kočalo na tleh.
Cepljena Nikita na podlago vsakoletno skoraj do tal pomrzlega Tipo-ta tudi dobro kaže. Letos je cepič zrasel več kot meter visoko in upam, da tokrat preživi. To namreč ni prvi poizkus. Lokacija je pa res najbolj neumna od že tako ne prav ugodnih. Samo svoj čas še marsikaj nisem vedel......
Včeraj sem obral kaki, tudi zato, ker me strašite s ptiči .
Pet plodov sorte Tipo in deset Nikita`s Gift. Kvaliteta pa slaba, sploh nikitke so "obdarjene" s črnimi pegami, ki bodo ob zrelosti postale črne podpludbe. Ko se izrežejo, od ploda ostane ena prčkarija .
V uteho mi je, da je tipo zardel od sramu .....
_________________mfranc
Pet plodov sorte Tipo in deset Nikita`s Gift. Kvaliteta pa slaba, sploh nikitke so "obdarjene" s črnimi pegami, ki bodo ob zrelosti postale črne podpludbe. Ko se izrežejo, od ploda ostane ena prčkarija .
V uteho mi je, da je tipo zardel od sramu .....
_________________mfranc
mfranc.
Moji izsledki varovanja so sledeči,pa naj bodo to kaki, češnje ali grozdje, fige.
Zajčja koža na veji fig,CD in podobno se po mojih izkušnjah ne obnese.. Letos sem pri sorodniku videl vinil plošče velike in male ob asiminah in drugih drevesih. Nisem hotel pogledati ali so od narodnozabavne ali Rock muzika ali kaj tretjega.Sorodnik mi je dejal, da ptice bega črna barva .Ne vem.
No jaz še vedno stavim na predatorje kanje in sokola,katere sem izdelal iz stirodurja pa polycarbon krila 100 cm v razponu, pa naročene oči, ki morajo delovati čim bolj podobno, pa ličanje predatorjev z akril spreyi- . Pa bambus 10 m v višino in predatorji na laksu.Nedotaknjeni plodovi, tako da z veseljem po figah nadaljujem s sušenjem kaki. Bolj me skrbi pojav STENIC.
lp. Vinkoz
Moji izsledki varovanja so sledeči,pa naj bodo to kaki, češnje ali grozdje, fige.
Zajčja koža na veji fig,CD in podobno se po mojih izkušnjah ne obnese.. Letos sem pri sorodniku videl vinil plošče velike in male ob asiminah in drugih drevesih. Nisem hotel pogledati ali so od narodnozabavne ali Rock muzika ali kaj tretjega.Sorodnik mi je dejal, da ptice bega črna barva .Ne vem.
No jaz še vedno stavim na predatorje kanje in sokola,katere sem izdelal iz stirodurja pa polycarbon krila 100 cm v razponu, pa naročene oči, ki morajo delovati čim bolj podobno, pa ličanje predatorjev z akril spreyi- . Pa bambus 10 m v višino in predatorji na laksu.Nedotaknjeni plodovi, tako da z veseljem po figah nadaljujem s sušenjem kaki. Bolj me skrbi pojav STENIC.
lp. Vinkoz