Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Nič ni "ne-figa", je kar čisto običajna, okusna figa. To je tista, kupljena kot Brogiotto Nero, ampak očitno je neke druge sorte, še nismo ugotovili katere.
Saj kakšen plod bo dozorel, veliko jih ima pa notri črvičke.
( Ne da se mi zafrkavat s fotografiranjem tistega malega stvora, pač figova muha ).
.
Saj kakšen plod bo dozorel, veliko jih ima pa notri črvičke.
( Ne da se mi zafrkavat s fotografiranjem tistega malega stvora, pač figova muha ).
.
Starost? Ne vem točno, med 7 in 9 let. Igy mi je prinesel mali ukoreninjen potaknjenec v loncu. Fige niti nisem nameravala imeti, a ker je bila darilo, mi srce ni dalo, da bi jo dala naprej. Tako je meni in ostalim v veselje ostala pri nas.
Višina in obseg do 3 metre. Na strani 87 si lahko ogledaš fotografijo.
Višina in obseg do 3 metre. Na strani 87 si lahko ogledaš fotografijo.
Pa sem jo pridelala, mojo prvo figo!
Ko je violetka s spomladanskega srečelova začela upravičevati svoje ime, sem pomislila, da bom letos morda prvič jedla figo svoje lastne pridelave (v bloku). Zdaj se mi je zdela primerno vijolična in primerno mehka.
Bila je malo manj sočna, a sladka _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ko je violetka s spomladanskega srečelova začela upravičevati svoje ime, sem pomislila, da bom letos morda prvič jedla figo svoje lastne pridelave (v bloku). Zdaj se mi je zdela primerno vijolična in primerno mehka.
Bila je malo manj sočna, a sladka _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Spomladi je rasla, da je bilo veselje in delala vse večje liste. Ima eno samo šibo, ena manjša je kmalu zakrnela. Potem je nastavila bunkice in popolnoma prenehala rasti. Mi kar ustreza, jo bom laže prezimila.
Listje je že vse odvrgla, figice (štiri) se dobro držijo.
Ima pa ponekod v zalistju še nekake nastavke bunkic._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Listje je že vse odvrgla, figice (štiri) se dobro držijo.
Ima pa ponekod v zalistju še nekake nastavke bunkic._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova