Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vijoličast hrustljiv sladkorni grah 'Sugar Magnolia'

crtj-admin
Site Admin

Vijoličast hrustljiv sladkorni grah 'Sugar Magnolia'

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Vijoličast hrustljav sladkorni grah 'Sugar Magnolia' . Je res zelo sladek in se lahko je kar takega z lupino, ki je tudi izredno sladka, meni najboljši surov. Takrat ko že oblikuje kar velike grahke a še vedno lupina izgleda sočno. Vzgojil ga je Dr. Alan Kapuler (Peace Seeds). Zraste do 1,8 m in ob zadosti vlage kar dolgo daje pridelek. Meni do zdaj daleč najboljši surovi grah, ko je starejši se lupina stanjša takrat se ga izlušči in je uporaben tako kot ves ostali grah.

Pa še lep je in kar je najvažnejše, ne moreš ga spregledat saj je vijoličast. Very Happy

Aye-Aye

Ivčk je napisal/a:
Semenčka boš verjetno shranila? Wink

Aye-Aye je napisal/a:
Ivčk, seveda! Very Happy Večino sem spravila za seme. Samo bom zdaj tole pošiljanje in menjavo malce drugače organizirala. Bom med dopustom upam napisala, kako si vse skupaj predstavljam. Prav tako za fižol in morda še paradižnik. Wink
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Moja mama ima zelenega že od kar se spomnim, ampak vijoličnega pa še nisem videla. Zelo dober kot kuhan z ocvirki, kislo smetano, v juhah, izluščenega pa v rižotah, francoski solati, ... Ob priliki prosim za par semen. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Aye.Aye bi te tudi jaz prosil za par semen, v zameno ti lahko ponudim zanimiv fižol - link http://www.ebay.de/itm/Raritat-20-St-Riesenbohnen-Rumanische-Schwertstangenbohnen-/181196660282?pt=S%C3%A4mereien_Zwiebeln&hash=item2a30299e3a

Lp_________________Robert
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Tudi jaz se postavim v vrsto za par semen.
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

A se lahko še jaz postavim v vrsto? Menjam za nekaj semen temne in/ali pisane koruze.
Aye-Aye

Seveda, imam zaenkrat za vse. Zoyba, a to je ta dolgi fižol 40 cm, ki si ga že predstavil? Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Potem se pa v vrsto postavim še jaz. Prosim za nekja semen.
Morda čez kakšno leto sli dve ponovim poskuse Gregorja Mendla. Laughing
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Če imaš dovolj veliko njivo graha,bi še jaz prosil za par semen._________________Narava vse povrne!
Odgovori