Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2019

goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

brbr je napisal/a:
. Sem že razmišljala, da bi si nadela dvojne rokavice...

Tole je bolj močna verzija lateks rokavic.

https://www.banggood.com/100pcs-Industrial-Disposable-Nitrile-Latex-Black-Gloves-Powder-Free-MLXL-p-1208723.html?rmmds=myorder

Se dobijo tudi pri nas.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Te nitrilne so res super. Močne in trpežne. Tudi za delo na vrtu in brkljanje po zemlji ali med kamni.
Se ne strgajo kar tako, preverjeno !
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala za hiter odziv. Bom probala tudi te. Čilijev imam še kar nekaj za "spedenat", tako bo prišlo probavanje na vrsto še to jesen._________________naredimo svet lepši
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Andrej Banko je napisal/a:
Te nitrilne so res super. Močne in trpežne. Tudi za delo na vrtu in brkljanje po zemlji ali med kamni.
Se ne strgajo kar tako, preverjeno !

Pri nas jih imamo za večkratno uporabo. So res trpežne in se ne trgajo tako zlahka.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Eno zanimivo opažanje: v teh dneh vse kaže, da so čiliji dobili nov zagon; namreč vsi plodovi so pričeli pospešeno zoreti. No ja, če se je že pozno začela, se bo sezona očitno tudi pozno končala Smile_________________go with your instinct to live as you want
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

goIdhorn je napisal/a:
brbr je napisal/a:
. Sem že razmišljala, da bi si nadela dvojne rokavice...

Tole je bolj močna verzija lateks rokavic.

https://www.banggood.com/100pcs-Industrial-Disposable-Nitrile-Latex-Black-Gloves-Powder-Free-MLXL-p-1208723.html?rmmds=myorder

Se dobijo tudi pri nas.

Jp, ene dve leti nazaj mi je en forumaš pihal na dušo, češ, "vse rokavice so iste - lateks", ker sem pač po domače imenoval rokavice za 1x-no uporabo od najboljšega soseda in óne, malo debelejše, poimenoval kar "gumijaste". Res je, vse je v končni fazi lateks (tudi ljudje smo enaki - eni suhi, drugi debeli, na koncu vsi kompost).

Tele nitril so res top, tudi ne strgajo se kar tako (uporabljajo jih npr. čili friki, tetovatorji, farmacevti itd.)_________________go with your instinct to live as you want
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Od prijaznega darovalca sem dobila en par. Jih bom ob naslednjih rundi (zdaj pa res predvidoma zadnji) preizkusila. Sicer mi malo frfotajo, a nič na de..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Od prijaznega darovalca sem dobila en par. Jih bom ob naslednjih rundi (zdaj pa res predvidoma zadnji) preizkusila. Sicer mi malo frfotajo, a nič na de...

Daj spodaj še ene, one, navadne, pa bodo te manj frfotale. Wink
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Plodovi rocota Red Giant so bili letos zelo pozni, čeprav sem semena posejala pred drugimi čiliji. V rastlinjaku jih je dozorelo samo par komadov, zato sem potrgala tudi zelene in zdaj rdečijo v kuhinji.

Tu so pa še zadnji Brown jalapeni. Tudi ti se barvajo v kuhinji.

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Plamenka je napisal/a:
...čeprav sem semena posejala pred drugimi čiliji.

Torej že nekje januarja?

Si imela jalapeno brown prav tako v rastlinjaku?
Odgovori