Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tistih nekaj "plodkov" kivija Jenny je že dozorelo (ker so manjši verjetno prej dozorijo kot Hayward... ) in so neverjetno dobri - sladki z umirjeno kislino.
Kljub temu da so majhni, se mi zdi, da ni škoda časa za njihovo lupljenje. Bodo kar ostali.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja: zuf jih je tako, da samo ostrga dlačice in potem poje z olupkom vred. Sem poskusila in niti ni slabo.

Prvih ducat sem jih že umedila med jabolki. Okus podobnen, kot pišeš ti za Jenny.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Zdravo,

mi lahko kdo glede na izkušnje pomaga pri izboru sadik Bavarskega kivija?
Zaradi omejenega prostora bi posadil samooplodnega. Witikivi se mi zdi zanimiv. Imate kaj izkušenj?

Hvala za pomoč in lp
mravlja

Muha, to si pa ne predstavljam. Ostrgati kako A. arguto... ja - a ostrgati "kosmatega"... Z "žileti" Laughing ?
Ko so moje "Jenny" zrele, lupljenje sploh ni (bil) problem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kosmatega, ja. Gre kar lepo z nožkom, ne sme pa biti sadež umeden do mehkega. Saj, ne da bi to počela na veliko, samo kot poskus. Drugače mi je pa najlaže, da ga iz lupine zajemam z žličko. Kot mehko kuhano jajce recimo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

robi14 je napisal/a:
Zdravo,

mi lahko kdo glede na izkušnje pomaga pri izboru sadik Bavarskega kivija?
Zaradi omejenega prostora bi posadil samooplodnega. Witikivi se mi zdi zanimiv. Imate kaj izkušenj?

Hvala za pomoč in lp

Dajem na vidnejše mesto, da se vprašanje ne izgubi med ostalim.
mravlja

Potem pa škoda, da jih je bilo tako malo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Prvi pridelek Sorelija

Ni cela gajbica, jih je pa polna pest!

Otroška Very Happy Very Happy_________________mfranc
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Včeraj sem poleg kakija pobrala tudi kivi. Vsaj ta (zaenkrat!) še zdrav in se mi ni treba ubadati s škodljivci in boleznimi.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Letos smo imeli rekorden pridelek kivija. Ali ima kdo izkušnje s shranjevanjem v atmosferi z dodatkom CO2, da se upočasni maturacija? Sem našel na netu nekakšne raziskovalne naloge v zvezi s kontrolirano atmosfero, a me zanimajo bolj praktične izkušnje. Jaz bom poskusil s shranjevanjem plodov in dodajanjem CO2 v večjo zip vrečko.
Odgovori