Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2020

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Andrej Banko je napisal/a:
No, pri meni so zdaj prve špičke že zunaj.

Od katerih sort? Pri meni je sajeni 14.11. šele začel odganjati koreninice, pri starših v CE pa so koreninice že v dolžini cca 3-4cm.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, pri vseh štirih sortah je že kakšen pokukal ven: Gardos, Gardacho, Garcua in Kraški.
Torej nekako po dobrih treh tednih.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ker niso zgodnje sorte, jim ne bo hudega, četudi bo naredil že kakšen listek ali dva. Zgodnje sorte pa bi bile lahko prevelike in bi jih sneg (če bo) precej povaljal.
Mogoče je ravno prav, da sem z vsem malo zamudil. Accuweather pravi, da bo do konca meseca nadpovprečno toplo. Lahko da še nekaj dni v decembru ponoči ne bo zmrzali.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Cesen sem posadila zadnji lep vikend pred dezjem, konec oktobra. Vsa je ze zunaj, visok 10 cm. Tako se nobenkrat, pa ga vedno sadim konec oktobra._________________CARPE DIEM
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

O, lani je bila tudi (pre)topla jesen, je takle čas že tudi konkretno pokukal iz zemlje (cca 10 cm do sredine decembra), ampak česnu očitno ni bilo hudega.
Letošnja vaja bo potekala v petek/soboto._________________go with your instinct to live as you want
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, seveda bova primerjali. Iz mojih izkušenj preteklih let, ko sem čebulčke sejala/sadila v jarčke in to zelo na gosto (so se dotikali drug drugega) povem, da tudi tako naredijo glavice tisti, ki so dovolj veliki. Malo manjši naredijo spodobno velike čebulčke, majhni pa samo drobiž.

Tako, moja letošnja kolekcija Anke je v zemlji. Sajena je bila ob različnih terminih (korenina, list, cvet, pa tudi nekaj na dan, ko ni dobro za nič). Včeraj sem preverila stanje prvo posajenih (18.10) in še ni nič zunaj.

Zdaj me čaka še škropljenje z gnojem iz roga (za bojo povezavo s tlemi - krepkejše, daljše korenine), gnojem po Mariji Thun (bogat z mikroorganizmi, za boljšo izgradnjo tal), preslico (proti glivičnim nadlogam) in pa prekrivanje s senom. Štartam predvidoma v petek.
Razmišljem tudi, da bi grede poškropila z gabezovo prevrelko, ki mi je ostala. Pa ne vem, ali naj to opravim zdaj, ali spomladi, ko bo česen že zunaj._________________naredimo svet lepši
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Včeraj se tudi sam opogumil in posadil česen (predhodno tretiran z Algoplasminom). Zastrl s kompostom, pa da vidimo, kaj bo Smile_________________go with your instinct to live as you want
brbr

Včeraj in predvčerajšnjim sem pokrivala česen s senom. Kar nekaj tistega posajenega 18.10. že ima špičke zunaj.

Za pokrit mi je ostala še ena greda. To pokrijem v petek, upam. Potem pa so dela na njivi končana._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, izredno skrbiš za rastline. bd pripravke imaš, superca._________________Lp, Živa
brbr

Hvala, Živa. BD pripravke dobim na društvu Ajda, katerega član sem._________________naredimo svet lepši
Odgovori