Vidim sedaj v tem videu od Robija. Zelo zanimivo. Moja ideja je pač, da bi pri teh prizadetih borovnicah poizkusil tako kot sem rekel, ker so na vejah že bile borovnice, samo kaj ko se ni razvilo naprej v grm in masovno pognalo veje z vseh koncev in krajev. Da bi rešil celo rastlino in bi potem ohranil te starejše veje in imel spet borovnice na njih naslednje leto + nove veje, ki bi začele odganjati iz novega neprizadetega koreninskega sistema. Če ne jih bom pa razrezal kot tale korejc v videu in poizkusil takole razmnožiti. Samo, ko moraš čakati tri leta potem na nove sadeže... A, če bi starejše veje takole razrezal bi tudi pognale korenine iz njih ali moraš samo mlade vejice imeti za potaknjence? Bom moral poizkusiti tole spomladi.
Najraje imam jogurt z borovnicami. 1,70 eur v trgovini = 620,5 eur na leto. Moj cilj je, da bom imel toliko borovnic, da si bom vsak dan lahko pripravil pol litra domačega jogurta z borovnicami in seveda še za vse ostale v družini. Jogurt iz domačega mleka že znam delati, sedaj še samo čakam, da bom imel toliko kg borovnic, da bo zaloga za vsak dan v letu.

Zdajle jeseni sem posadil nove mlajše sadike. Chandlerja, ki sem ga kupil spomladi. Toča, ga je malo zdelala, vendar se je obrasel in so zato novejše veje, ki so zrasle iz polomljenih malce nižje kot bi bile, če ne bi bilo toče. Potem pa še Elliot, Bluecrop, in Hortblue-petit. To slednjo sem kupil v zadrugi. So imeli na razpolago to sorto in Bluecrop. Nisem še prej slišal za to sorto. Piše na priloženi etiketi, da je dvakrat rodna. Za Brigito, Blueto in Ozark blue moram pa še jamo skopati. Samo žagovine ne dobim v tem času nikjer oz. moram počakati še en dober teden, da jo dobim. Upam, da še ne bo zime do takrat. Spomladi pa spet v nabavo novih sort in novo sajenje...moram se enkrat spraviti do gospoda Ferdota. Pri fajn timu so triletne sadike 12,60 eur, pri Ferdotu pa 8, če se ne motim. Potem se pa že kar pozna, če kupiš večjo zalogo.