Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Paradižnik 2020

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Še dober mesec je do leta 2020, a letos sem že zgodaj začela zbirati nove sorte. Je še kdo že začel z načrtovanjem? Te novosti bom gojila v naslednem letu, poleg starih favoritov:

Babylons Glow
Black Stripes
Coeur De Surpriz
Crnkovic Yugoslavian
Damascus steel
Dark Orange Muscat
Drapee Beaute
Ei von Phuket
Kozula-179-Zebra-Zolta-
Pascal De Picardie
Piennolo Giallo del Vesuvio
Purple smaragd
Rebel Starfighter Prime
Rebel-Starfighter-VT16
Rozovy Slon
Striped Oxheart
Sugar Giant
Taiga
Tsarevich
Uluru ochre
Wherokowhai Dwarf

Iščem še K54-68 in Sun Black, ogledanih imam pa še nekaj drugih.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz načrtujem, da bom imel manj sadik ... Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

Jaz tudi, vsako leto. Very Happy A neuspešno.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Letos sem imel rekordnih 151 različnih sort in le tri od teh vidim tudi na Plamenkinem spisku. Za naslednje leto nameravam zmanjšati število temnih sort, ker med modrimi še vedno ne najdem sorte, ki bi me zadovoljila z okusom. Med rjavimi in večbarvnimi temnimi pa mi je še vedno najboljši Chocolates stripes kljub desetinam podobnih. Podobno je pri zelenih, kjer je vsaj pri meni Malakhitovaya Schatulka številka ena. Ima kdo pri teh treh kategorijah kak dober namig?
Zelo radi imamo oranžne paradižnike krasnih sadnih okusov in kar vsi letošnji bodo na spisku tudi drugo leto, tako kot tudi bicolorji in večina ostalih pisančkov. Po vaših priporočilih se je tudi Old German vrnil v stalno ekipo.
Letos mi pri rdečih ni uspelo sestaviti postopnega zorenja sort, ker so zgodnji zamujali, nato pa je bilo naenkrat vsega preveč. Danes sem v rastlinjaku potrgal zadnje Dupličane in gospe Budonovske Rozovaye. Tri gajbice , pobranih pred dokončnim napadom plesni, počasi zori, dobiva barvo in kot kaže, bodo tudi letos tradicionalno polepšali božično večerjo. Goldfish, Orange in Yellow banana so ob ne tako okusnem Long Keeperju odlični v ta namen.

Prav gotovo bom v 2020 obdržal tudi večino Rusko Ukrajinskih volovskih src, dwarfov in ostalega asortimana.
Moram pohvaliti večino ekipe posajene brez vsake strehe in zalite le ob posaditvi in dvakrat, ko je bilo najbolj vroče. Pensilvanija Dutch, Dupličan, Speckled Roman, Amurski Tigr, Daterrino, Blush, German Orange Strawberry,Amana orange, "Koprčan", Wintage wine , Money Maker in Kozmonavt Volkov.

Vse omenjene sorte toplo priporočam
Uporabniški avatar
Plamenka

151 sort si imel letos?! Shocked
Od modrih mi je že dve leti najbolj všeč SGT Peppers. Vendar se ga ne sme prekmalu obrati, saj ima bolj zrel boljši okus. Od zelenih mi je zelo všeč Lucinda. Od temnih sta med boljšimi tudi Cherokee Purple, pa Black Sara in Spudakee. Toliko jih je, da bo spet zelo težko izbirati...
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Hehe, torej nisem najhujša Very Happy

Letos nisem imela ravno sreče - imela sem res lepe sadike, sezona se je pozno začela, bolezni pa kar zgodaj pojavile. Tako da je bila podpovprečna letina.

Seznama še nisem delala, predvsem upam, da ne bom pretiravala s številom sadik. Rolling Eyes
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Letos jih je bilo 60 sedaj naj bi jih omejil na 10!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

U, ste pridni. Jaz moram še malancane, peteršilj in solato seme pospravit. Potem pa kakor ponavadi. Naredim razstavo na mizi, in se odločam.
Okoli 50-60 jih je vedno.
Irena
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Plan za 2020:

- preverjeno popularni:

AAA Sweet solano
Black cherry
Black master