Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sušeni paradižniki na soncu
hmm, juglans, če prav razumem, sem tak način sušenja na soncu že zamudila, saj če pogledam vremensko, je čisto konec poletja in tudi september bo bolj klavrn, no upam da se vreme premisli in nam nakloni še malo toplote. Aja, prav lepo te je brat, tudi v drugih temah, se tako lepo razpišeš odkar si na tem forumu , tam se na spomnim, da bi se tako vživel
Juglans saj ni tako hudo. Sem se spomnila na pravljico od Svetlane Makarovič, Korenčov palček, ki gre takole nekako. Zdaj mi bo pa nerodno. Ah. meni ni pa nič nerodno, če vesel sem da me kdo pohvali..
Si mi pa zgleda misli bral, sem hotela že tudi sama načet temo o solarnih sušilnikih, sem pred leti celo knjigo kupila solar food dryer , pa potem sama tako nimam časa za večino mojih idej, kdo drugi pa se pri takih idejah ne navdušuje preveč. In tako ostanem pri knjigi.
Si mi pa zgleda misli bral, sem hotela že tudi sama načet temo o solarnih sušilnikih, sem pred leti celo knjigo kupila solar food dryer , pa potem sama tako nimam časa za večino mojih idej, kdo drugi pa se pri takih idejah ne navdušuje preveč. In tako ostanem pri knjigi.
ha ha, palček korenček. Sicer ne poznam te pravljice, ima pa dobro sporočilo.
Drugače pa je bila zgornja zadrega bolj v šali kot zares. Hvala kljub vsemu.
Glede idej in realizacije njih pa sva v podobnih razmerah.
No, obstaja pa ena bistvena razlika. Namreč, jaz sem pri hiši tisti "srečnež", ki je že po "spolni definiciji" pooblaščen za tehnične izvedbe teh super idej.
Tako na trenutke predstavljam hišni obešalnik, poln novih nalog.
In sreča pri tem je, da se "kljukice" selektivno izmikajo. Seveda, sreča za mene.
LP.
ja solar dryer je prava stvar, imam to srečo ali smolo, da za ta namen koristim kar prazen rastlinjak; deluje pa super in je uporabno na tisoč in en način
Drugače pa je bila zgornja zadrega bolj v šali kot zares. Hvala kljub vsemu.
Glede idej in realizacije njih pa sva v podobnih razmerah.
No, obstaja pa ena bistvena razlika. Namreč, jaz sem pri hiši tisti "srečnež", ki je že po "spolni definiciji" pooblaščen za tehnične izvedbe teh super idej.
Tako na trenutke predstavljam hišni obešalnik, poln novih nalog.
In sreča pri tem je, da se "kljukice" selektivno izmikajo. Seveda, sreča za mene.
LP.
ja solar dryer je prava stvar, imam to srečo ali smolo, da za ta namen koristim kar prazen rastlinjak; deluje pa super in je uporabno na tisoč in en način
ja saj vem da je bil hec, tudi pri meni, mi je pa ta pravljica tako odštekana in resnična obenem.
obešalnik
Zadnja ideja je da stari bio sušilnik, pred leti smo ga na hitro kupili, ko smo iz gozda vlekli na kupe gob, zmrzovalnika nimam, pa smo jih tako hitro pospravili, pa še veliko jabolčnih krhljev smo naredili, samo kaj, ko taka stvar precej pokuri ima kar 2000 vatov . Tako je ideja da ga predelam, hmm samo kje najti mojstra za to?
obešalnik
Zadnja ideja je da stari bio sušilnik, pred leti smo ga na hitro kupili, ko smo iz gozda vlekli na kupe gob, zmrzovalnika nimam, pa smo jih tako hitro pospravili, pa še veliko jabolčnih krhljev smo naredili, samo kaj, ko taka stvar precej pokuri ima kar 2000 vatov . Tako je ideja da ga predelam, hmm samo kje najti mojstra za to?
Sem našla med pospravljenjem računalnika tudi tole datoteko solarni sušilnik , morda komu pride prav in če mu rata kaj takega ustvarit, naj se prosim, potem tudi pohvali.
Našel sem tole staro temo. Zanima me, katere paradižnike sušite. Letos sem tega kar precej nasušil (do zdaj cca 20 kg svežih). Prej sem sušil samo pelate, letos pa sem poskusil tudi s češnjevci Pomodoro Strillo F1 Irtolano. Moti me to, da so predrobni, sicer pa so odličnega okusa, boljši od pelatov. Sušil sem jih prečno prerezane skupaj s semenom, 3 dni na soncu in finiširal v sušilniku. Poiskati moram debelejše češnjevce, fi cca 3 cm, da zadostuje le enkratno rezanje. Pred sušenjem jih za cca 3 minute namočim v 20 % raztopino soli. Po sušenju vakumsko spakiram. Imam dober sušilnik, a je sušenje na soncu in vetru hitrejše, problem so le deževni dnevi.