Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

LP.
Glede na to ,da ste sami profesonalci v vzgoji paradižnika vsaj po temah na forumu me zanima katerih top 10 sort paradižnika,ki jih sami gojite.Da bi lahko rekli za njih dam pa roko v ogenj Very Happy .Sam gojim od assusi,copia,ananas noir,blac cherry.Pa sem se malo naveličal teh vrst bi rad nekaj novega probal za leto 2020.Hvala vam za oddgovore.
LP
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za začetek tole, čeprav je staro:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about1591.html
Mogoče bo še kdo kaj dodal.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Planira kdo vzgojo paradižnika v stilu "Tomato tree"? Kot smo se že pogovarjali, jih gojite kot ostale sorte. Nekaj je primernih za to, a mi v dveh poskusih še ni uspelo, kot se šika. Zadeva zahteva precej prostora, striktnega obtrgavanja vseh listov in vej, da potem steblu na cca 2m pustiš oblikovati "krošnjo" z plodovi. Na netu to izgleda prav lepo. Moja poskusa sta bila brez strehe in v obeh primerih me je prehitela plesen za kake tri tedne. Ima kdo kake dobre izkušnje s tem?

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Plamenka

Sploh nisem razmišljala o tem. S katerimi sortami si pa poskušal? Giant tomato tree je zagotovo primeren za to. S streho bi bilo najbrž bolj uspešno. Poslikaj, če boš tudi letos poskušal.
Uporabniški avatar
Plamenka

Predsezonske bom imela letos samo 3 sorte. Danes sem jih pikirala. Prepozno sem videla, da bi jih po koledarju morala že včeraj.

Nekaj sadikc sem spet pustila za rezervo v malih lončkih. Če bi kdo želel, jih lahko prinesem na februarsko srečanje. Naslednji teden me ne bo. Dlje jih pa ne bom imela.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Plamenka, se prijavljam za viške tam do 3 sadikce.
Uporabniški avatar
Plamenka

Velja, Bicikel. Lahko jih prideš iskat tudi kdaj po službi, ker je do februarskega srečanja še daleč.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
Predsezonske bom imela letos samo 3 sorte. Danes sem jih pikirala.

Vauuuuu! Plamenka Shocked , tole bodo padli vsi rekordi .... Very Happy

Boš imela tri ali šest loncev?_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Ne bodo padli rekordi, ker bo šlo zdaj bolj počasi naprej. Wink Najbrž bodo končni lonci trije, ker jih poskušam zmanjšati. Za predvzgojo še vedno nisem nabavila nobene nove opreme, kot jo imate ostali. Mogoče bom za naslednje leto.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Lani v jeseni sem na enem vrtu vigel paradižnik na brajdah visok okrok4m, prosil sem za plod za seme in dobil tri. za preizkus kaljivosti sem posejal par semen, vsa so vklila, zdaj pa ne vem kako naj jih negujem, saj je do saditve še par mesecev.
Odgovori