Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Različne čebulnice - kako z njimi?

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Shrani do pomladi.
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Pozdravljeni,
včeraj mi je sin prinesel čebulice tulipanov in nizkih irisov. Seveda nisem mogla reči, da je čas za sajenje mimo. Posadila sem jih v lonec na dve globini, a je kakšna šansa, da mi še to pomlad zacvetijo? Zemljo sem zalila in pustila lonec v garaži na 12 stopinjah. Po treh tednih, bi lonec postavila ven, pa bo kar bo. A ima kdo kakšno izkušnjo?_________________Janika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nimam izkušenj, a si mislim, če jih boš te tri tedne imela na plusu, da bi skoraj morale spomladi zacveteti. Nekaj kasneje sicer, a vendarle. Toplota prve tedne jih bo ponesla v jesenske dni, februarja bodo pa zunaj še vedno dobile potrebno porcijo zimskega mraza.

Pazi le, da jih ne boš dala ven iz + 12 °C takoj na - 12 °C. Prestavi jih v času, ko razlike ne bodo nerazumno velike. Vsaj kak teden prilagajanja bi jim najbrž prav prišlo. Morda nekje zaščitene v zavetju, če bo zunaj še hud mraz. Podobno, kot se znižuje temperatura jeseni v naravi.
Janika

Ej, hvala za spodbudne besede. Točno tako sem jaz razmišljala. Bomo videli, kaj bo, pozdrav...._________________Janika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Javi prosim, kako se bo izteklo. Bo dobrodošla informacija tudi za druge v podobnih primerih.
Janika

bom, obljubim, pozdrav vsem,_________________Janika
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Morda obstaja nevarnost, da čebulice zmrznejo, če bodo b loncu in bo zunaj več dni minusa? Meni se je to zgodilo pri čebulicah žafranov, ki sem jih imel v loncu in celo zimo zunaj. A prav v zemljo ven na kak vrt pa ne bi šlo? Je preveč zmrznjena zemlja?
Janika

...bom poskusila čez ene dva tedna, ko se v garaži malo prebudijo._________________Janika
Janika

Ja, ni uspelo, bodo pa tulipančki in irisi drugo pomlad zacveteli na gredi :_________________Janika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tako je. In spet vemo nekaj novega.
Odgovori