Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zastiranje, zastirka

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Prepričana sem, da kakšen kakšen kakec mesojedih živali nič ne škodi. Saj se v naravi tudi mesojede živali iztrebljajo in Narava poskrbi, da se njihova zapuščina lepo predela v humus - temu bi moderno rekli "krožno gospodartsvo", se mi zdi.

Na mojem vrtu tu pa tam zasledim/zavoham mačji iztrebek, a se ne sekiram preveč - upam samo, da je mačka hranjena s kolikor toliko naravno hrano in ni "na zdravilih"..._________________naredimo svet lepši
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

nabralo se mi je kar nekaj vreč čiste (cirkular) žagovine od svežega smrekovega lesa, namenjeno imam za borovnice, vendar bo še nekaj viška. Kam bi jo še bilo smiselno dati?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

laksikon je napisal/a:
nabralo se mi je kar nekaj vreč čiste (cirkular) žagovine od svežega smrekovega lesa, namenjeno imam za borovnice, vendar bo še nekaj viška. Kam bi jo še bilo smiselno dati?

Maline!

(Ali pa če jo jaz odpeljem heheh)
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

malinam ja. Nimam pa takšne količine, da bi jo lahko podaril, žal:(
Nekaj vrstam malin zdaj že drugo leto zaporedoma dodajam gozdno zemljo - črnico, pa še preperelega gnoja in vržem nekaj sena kot zastirko. To sem naredil pred 1 mesecem, pred tem sem porezal do tal 2 x rodne.
En možakar je rekel, da odkar vsako leto dodaja gozdno zemljo, se je okus malin bistveno izboljšal.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Zdravo,
ima mogoče kdo kaj izkušenj z miskantusom kot zastirko in kasneje kot organska masa?
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Letos prvič poizkusim. Lansko leto se mi je odlično obnesla peletirana slama, letos je na vrsti miskant, pa da vidim, kako bo. Poročilo sledi Smile_________________go with your instinct to live as you want
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Poznaš kakšnega ugodnega ponudnika ?
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

jaz bom letos kar z miskantusom verjtno vse zastrl. mogoče, če dobim v teh dneh kakšen žakelj briketirane slame, jo vržem na kakšno gredico.
Bom pa pod zastirko vrgel še bioorgansko zemljo iz kokosovih vlaken. https://www.vrtnarcek.si/bioorganska-zemlja-70l-5kg-agrolit
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Andrej Banko je napisal/a:
Poznaš kakšnega ugodnega ponudnika ?

Mislim, da sem jeseni vse urejal prek mobitela, zato tudi nimam kakega kontakta v mailih. Vem pa, da je telefon odtisnjen na vsakem žaklju - sporočim, ko pridem s šihta._________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

robi14: tale palmina zemlja je že sama po sebi dobra zastirka. Če jo pomešaš z napol zrelim domačim kompostom, je pa sploh super.
Odgovori