Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tomatillo - Physalis ixocarpa

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tale je rasel na vrtu in je odpadel bolj verjetno zaradi vročine in občasne suše, zato tudi ni prav lep.

Ampak ...

... bil je tako prelestno vijoličen, da mi je zaigralo srce...

In takle je na pregriz (prereza nisem delala he-he)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Moji rumeni so se super lepo razrasli, po dopustu sem pa pobrala, kar je bilo po tleh. So lepo sladki in veliki. Rastline so pa tudi še čisto polne. Sedaj moram samo še ugotoviti, kako ga uporabljati Very Happy Rolling Eyes
Harka

Vidi, vidi. Baje so bogati s pektinom in ker so tako lepo sladki, bi bili super za dodajanje pri kuhi marmelad. Very Happy
Harka

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Harka je napisal/a:
Vidi, vidi. Baje so bogati s pektinom in ker so tako lepo sladki, bi bili super za dodajanje pri kuhi marmelad. Very Happy

A ima kdo že izkušnje?
Jaz jih zaenkrat kar sveže sproti pogrizljam._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Salsa verde, samo nekako mi ni sedel okus, sladko kislo.
Letos bom pa marmelado. Samo ne vem s katerim sadjem naj kombiniram. Mogoce kar jabolka ali pa korencek. Ali pa z dodatkom limetinega soka. Mogoce kaksna ideja?_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Jaz sem pomislila na kombinacijo z grozdjem...Bom poskusila._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Harka

Jaz bom poskusila s slivami, če bodo počakale do pon v hladilniku Very Happy ali pa mogoče kar z mešanim sadjem Rolling Eyes študiram še iščem kako idejo
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Harka zdajle zorijo robide, breskve, paradižnik, slive, grozdje, pa kombinacije banane-cimet, hruške. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Naredila dzem iz tomatillotov in soka limete. Ostane ravno dovolj okusa po tomatillotih, limeta pa doda vonj in kislost._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Odgovori