Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Japonska nazobčanka – šitake (Lentinula edodes)
-
- Kraj: Domžale
-
-
-
-
-
- Kraj: Domžale
Evo, že obvladaš !
Uf, dobro ti rastejo. Jaz sem se tudi trudil s tem, pa zaenkrat ni bilo posebnega uspeha. 2-3 gobice na sezono iz vsakoga debla.
Pa vse druge čudne glive so tudi začele rasti na tistem lesu. Ne vem, morda že les ni bil najboljši ?!
Uporabil sem bukovino, ki naj bi bila čisto primerna. Ne vem, morda se še kdaj spravim k temu, bom takrat poskusil dobiti kakšen trši les ( gaber, kostanj ).
Uf, dobro ti rastejo. Jaz sem se tudi trudil s tem, pa zaenkrat ni bilo posebnega uspeha. 2-3 gobice na sezono iz vsakoga debla.
Pa vse druge čudne glive so tudi začele rasti na tistem lesu. Ne vem, morda že les ni bil najboljši ?!
Uporabil sem bukovino, ki naj bi bila čisto primerna. Ne vem, morda se še kdaj spravim k temu, bom takrat poskusil dobiti kakšen trši les ( gaber, kostanj ).
Za šitake je boljša hrastovina, za ostrigarja pa bukovina. Poleti sem nabavil čepke šitak in ostrigarja in jih vcepil. Micelij se lepo preprašča in letos pričakujem pridelek.
Na prejšnjih deblih so mi uspevale 4 leta, jeseni je bilo le še nekaj gobic.
Včeraj sem dobil sveža bukova drva, hlodovino različne debeline. Jutri pa v nabavo micelija in pripravil bom še eno rundo ostrigaja.
Na prejšnjih deblih so mi uspevale 4 leta, jeseni je bilo le še nekaj gobic.
Včeraj sem dobil sveža bukova drva, hlodovino različne debeline. Jutri pa v nabavo micelija in pripravil bom še eno rundo ostrigaja.
-
Priporočam ti gaber. Jaz sem delal z jelšo,bukvo, hrastom in gabrom. Gaber je začel roditi gobe po 7 mesecih in to neprimerljivo večje količine od ostalih vrst lesa. Bukev se mi je izkazala najslabše v pomenu odpadanja skorje. Me pa je presenetilo, da je micelij predelal gabrov les v najkrajšem času od ostalih vrst. Sem pa razpadli les zmešal v kompost.