Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rosmarinus officinalis - rožmarin

crtj-admin
Site Admin

Rosmarinus officinalis - rožmarin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

OPIS

dodala muha
Zdravilnost in uporaba_________________
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Končno sem dočakal cvetove rožmarina ! very happy
Sicer bolj skromni, pa vseeno ...

Očitno je to na celini mogoče le, če ga imaš v loncu ter ga pozimi potem premakneš nekam noter, kjer ne zmrzuje.
No, kadar je sonce in ugodne temperature, ga jaz vseeno dam malo ven, da se naužije sončnih žarkov.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zelo lep je.
Pazi nanj, da ne omaga na prehodu zime v pomlad. Meni jih je kar nekaj v takem času pobralo, ne ba bi zmogla ugotoviti razlog. Letos testiram ponovno, če je sposoben 2 zimi prestati posajen na prostem, pokrit s smrečjem. Zacvetel je že lani, ne sicer obilo, pa vendarle.
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Jaz imam na vikendu posajenega že cca. 10 let direktno zunaj, nikoli nič zaščiten, je pa res ob južnem zidu objekta. Štajerska cca. 420m nmv, pozebel ni še nikoli. Če se veje ne bi povešale, je višji od odrasle osebe.

Poslikam čez vikend.

L.p., Kloko
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Slika od danes:

L.p., Kloko
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prelep!
Ni čudno, da je preživel tudi zime, ima idealno lego. Toploto od zidu in dovolj suhe noge, da korenine čez zimo ne morejo zgniti. To je to: mikrolokacija na sicer morda neugodnem terenu. Žal ga jaz na južno stran ne morem dati, ker imam tam trto na brajdi.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Meni so na prostem do sedaj še vsi propadli. Mislim, da trije.
Žal nimam nobene takšne primerne lege.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

O, kako velik in lepo košat rožmarin. Imam dva, od Cinije. Eden je zunaj, drugi v garaži pri oknu. Želim, da oba preživita in postaneta lepa košata grma.

Lepo bodimo, Mil
Odgovori