Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2020

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Letos sem dobila nekaj semen čilija Lomon Drop, Sejala sem jih skupaj z ostalo bando, a po 24.dneh še nobeno seme ni vzklilo. Me zanima, ali mora biti zelo na toplem, a li pa potrebuje toliko časa, da se zbudi, ali pa ne bo nič?

Morda so bila premalo zrela.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi to bi lahko bil razlog. Sama počakam, da je plod čilija, jajčevca ali paprike prezrel, preden ga utrgam, potem pa ga kak teden pustim še na pultu, preden poberem semena.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, tole bi pa lahko bilo, ja - ne dovolj zrela semena... Nič, bom vprašala darovalca, ali ima kakšno rastlinico odveč. Ali bom pa fehtala po Gartlcu... Hvala obema._________________naredimo svet lepši
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Semena dovolj zrela in lanska. Čakam in čakam. Mogoče pa še dočakam kaj. Prevladujejo različni habaneroti in sami zelo močni vsi od lani._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Meni lemon drop vsako leto kali med prvimi, dobro raste in res bogato obrodi. Uporabljam ga predvsem za sušenje in mletje, tako sezone pa hopla na žar.

Imam pa redne probleme z Orange Habanerom. Hudički so vselej najmanjši, počasi rastejo...

Red Savina pa je praviloma pridna, se lepo razvija in ima zdrave, bogate liste.

Moruga Scorpion, prezimljena že od 2017 pa mi bo morda zopet postregla s pridelkom, ki zadošča za moje potrebe po pikantnem olju...

Vsak pač po svoje.

Odgovor Napisal/-a ahonen »

Pozdravljeni,
ker slednjega nisem zasledil nikjer na forumu, se obračam na vas.
Nabavil sem 100g mikorize od homeogarden-a.
Zanima me, koliko mikorize (žličk ki so v paketu) se dodaja posamezni rastlini čilija pri presajanju?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Primož
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

... glej pod Najboljši rezultati

A lahko zapišeš kje si jo kupil? Hvala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tukajle je bilo že kar nekaj pogovorov na temo mikoriznih gliv. Debata se je razvila na podlagi skupnega nakupa. Sedaj sem link prestavila tudi med Prehrano in preskrbo tal, da bo pot do teme laže najti.

Nadalnjo razpravo nadaljujte prosim tam.
ahonen

Odgovor Napisal/-a ahonen »

Imam eno vprašanje. 3 dni po presaditvi čilija Salsa red je situacija takšna :

Ali je prevec ali premalo zalit?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ali preveč pognojen in/ali preveč na soncu? Slika je na rastlini povsem neostra.
Odgovori