Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Korenje - Daucus carota L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, hvala. Glede na mojo letošnjo "ogromno" količino korenja poskusa, ki ga predlagaš ne morem narediti. Korenje imam zaenkrat samo tisto, ki sem ga sejala v vrečo kot zimsko sejanje. Ker ne raste pregosto, ga bom še nekaj časa pustila..._________________naredimo svet lepši
brbr

Včeraj sem izpulila tri korenčke zimskega sejanja, ki so rastli nagosteje. Imajo že majhne korene.

Končali (z zelenjem vred) so v včerajšnji ajdovi kaši. Odločila sem se, da bom tako korenje postopno redčila in mogoče na koncu pridelala nekaj velikih korenov._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, kaj pomeni zimsko sejanje? Kdaj si ga sejala, da je že tak? Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

4.2. sem ga posejala v vrečo, pokrila z bombirano plastiko in postavila pod balkon, da je bil zavarovan pred padavinami. kaliti je začel 28.2. trenutno izgleda takole

_________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Čudovito, brbr! Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Hvala. Upam, da ne bo ostalo le pri lepem zelenju..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Brbr, kako je uspelo, nič nisi poročala ?!
Je bilo tudi pod zemljo kaj ?

Jaz sem tudi na začetku februarja posejal nekaj koranja v eno posodo.
Vzklilo je kar hitro, ker je bilo na toplem. Danes bo prvo noč zunaj.

.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

AB v kako globoko posodo si posejal korenje?
Ali imaš namen korenje presajat, prvič slišim za to varianto.
HvalaAna
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ne, nič ga ne bom presajal. Pač poskusil bom, če bo normalno naredil v posodi.
Če bo uspelo, upam, da bo zgodnji mladi korenček.

Posejal sem ga čisto normalno, kot na vrtu. Le nekaj milimetrov globoko.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Hvala za odgovor.
Mislila sem koliko globoka je posoda.

Ana
Odgovori