Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2020
Jaz sem se končno spravila urejat semena.
Nekje že od 2017 ne shranjujem toliko in sem dala vse malo na drugi tir.
Danes sem končno uredila dokument z Indigo barvami,niti ne vem kako jih pravilno označimo,bom vesela napotka.
Posejala bom 24 sort .Nekako nisem še naredila selekcije ,verjetno bom tiste,kjer imam najman semen.
Se pa priporočam za tile dve sorti če ima kdo seme:
Gold Berries
Black and Red Boar
Imela sem samo po 2 semeni,ki pa nista kalili .
Jutri nadaljujem z balkonskimi._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nekje že od 2017 ne shranjujem toliko in sem dala vse malo na drugi tir.
Danes sem končno uredila dokument z Indigo barvami,niti ne vem kako jih pravilno označimo,bom vesela napotka.
Posejala bom 24 sort .Nekako nisem še naredila selekcije ,verjetno bom tiste,kjer imam najman semen.
Se pa priporočam za tile dve sorti če ima kdo seme:
Gold Berries
Black and Red Boar
Imela sem samo po 2 semeni,ki pa nista kalili .
Jutri nadaljujem z balkonskimi._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Tudi jaz sem posejala slabo polovico paradižnikov za glavno sezono to nedeljo in včeraj in danes jih je pokukalo ven v 19 lončkih od skupaj 31.
To je pa en od šestih predsezonskih paradižnikov. Slika je slaba, ker je zdajle pretemno. Podnevi pa je ob oknu presvetlo za slikat. Počasi jih bom morala začeti nositi ven na utrjevanje.
To je pa en od šestih predsezonskih paradižnikov. Slika je slaba, ker je zdajle pretemno. Podnevi pa je ob oknu presvetlo za slikat. Počasi jih bom morala začeti nositi ven na utrjevanje.
Hej, počutim se nekoliko hraber in imam idejo, da bi paradajzki bili čez dan v rastlinjaku, kjer zelo dobro sonce ogreje.
Pa me zanima -
ne vem, ali se sploh da splošno odgovoriti, vendar: če bi se zgodilo, da jih pozabim in je čez noč -2 C, kako bo v rastlinjaku?
Raslinjak je velik (5 x 6 m) in paradajzki bi bili dvignjeni cca 2 m v zrak (na rezervoarju za vodo) - če to kaj pripomore k možnosti odgovora.
Paradajzki so pa ravno dobili prvi par pravih listov.
Hvala!
Pa me zanima -
ne vem, ali se sploh da splošno odgovoriti, vendar: če bi se zgodilo, da jih pozabim in je čez noč -2 C, kako bo v rastlinjaku?
Raslinjak je velik (5 x 6 m) in paradajzki bi bili dvignjeni cca 2 m v zrak (na rezervoarju za vodo) - če to kaj pripomore k možnosti odgovora.
Paradajzki so pa ravno dobili prvi par pravih listov.
Hvala!
crtj je napisal/a: |
Hej, počutim se nekoliko hraber in imam idejo, da bi paradajzki bili čez dan v rastlinjaku, kjer zelo dobro sonce ogreje. Pa me zanima - ne vem, ali se sploh da splošno odgovoriti, vendar: če bi se zgodilo, da jih pozabim in je čez noč -2 C, kako bo v rastlinjaku? Raslinjak je velik (5 x 6 m) in paradajzki bi bili dvignjeni cca 2 m v zrak (na rezervoarju za vodo) - če to kaj pripomore k možnosti odgovora. Paradajzki so pa ravno dobili prvi par pravih listov. |
Za tako velik rastlinjak nimam izkušenj ker je dinamika nekoliko počasnejša. V manjšem 2x3m je zjutraj enako mraz kot zunaj. Mogoče tik nad tlemi ni toliko, a solata mi pomrzne, če je ne pokrijem s kopreno.
CRTj,
ne riskiraj. Zapiši, spravi v opomnik... Vendarle smo sredi marca in T je lahko tudi kako stopinjo nižja od napovedane. Sam bom o prestavitvi v rastlinjak razmišljaš čez kakih 14 dni, pa še takrat bo kalorifer ali kaka sveča v pripravljenosti. Zaenkrat sadike le malo nastavim spomladanskemu sončku in zraku.
Lp
ne riskiraj. Zapiši, spravi v opomnik... Vendarle smo sredi marca in T je lahko tudi kako stopinjo nižja od napovedane. Sam bom o prestavitvi v rastlinjak razmišljaš čez kakih 14 dni, pa še takrat bo kalorifer ali kaka sveča v pripravljenosti. Zaenkrat sadike le malo nastavim spomladanskemu sončku in zraku.
Lp