Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

kje bi dobil Asef zemljo za sejanje in pikiranje? Letos jo ne najdem v trgovinah.
https://i.cdn.nrholding.net/40716540/1310/2000
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če se prav spomnim lani Gartlčani z Asef zemljo niso bili preveč zadovoljni.

Jaz se posebej z zemljo za sejanje ne ubadam več. Sejem in pikiram kar direkt v Klassmann Potgrond ali Neuhaus N8. Le na dno posodic dam dober centimeter perlita ali palmove zemlje (tisto, ki jo dobiš stisnjeno v kocke). Oboje dobro zadržuje vlago in je ljubo koreninam.
laksikon

muha je napisal/a:
Če se prav spomnim lani Gartlčani z Asef zemljo niso bili preveč zadovoljni.

ne morem verjeti, ali je bila serija kaj drugačna ali sem pa jaz imel srečo? Eno leto sem se malo igral z različnimi substrati in ravno z Asef so mi sadike najlepše rasle.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

laksikon

dobro potem pa drugo, a ima kdo izkušnje z zemljo Naturen bio:
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

S to Naturen Bio še ne, imam pa izkušnje z Naturen za paradižnike: enkrat in NIKOLI več ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kopiram še semle iz teme o čilijih:

mfranc je napisal/a:
No, me veseli, da so dobili nov šlepar zemlje Wink . Saj so kar korektni, vendar so mi pred nekaj leti dali vrečo Potgrond H, ki se jim je preko zime valjal nekje zunaj. Najbolj boleči so zgodnji nakupi substratov, ko vsi skoraj brez izjem počistijo kote v skladiščih z lanskimi zalogami.

muha je napisal/a:
A ni tista, ki se pri njih "valja čez zimo" še boljša? Bolj uležana, mislim. Kadar je pri meni ostala kaka vreča, se mi je zdela na pogled popolnoma v redu.

mfranc je napisal/a:
Odvisno kako in kje se valja. Substrat je organska stvar, podvržena delovanju recimo kisika, s pomočjo katerega substrat res lepo (s pomočjo mikrobov itd) preperi v kompostiran substrat. Če se valja nekje zunaj, na dežju, in brez kisika, nastane kakšna bolj neljuba varianta.

V zelenem Hitu sem dobil enkrat takšno vrečo Neuhaus N8. Verjetno se je zakisal.

V vseh ozirih najslabše substrate pa imajo v Bauhausu. Ali popolnoma izsušene, variantno se "knajpajo" na dežju in suši tako da na koncu dobim kot kamen trdo skalo Evil or Very Mad . Seveda, tam so izjema poceni substrati, proizvod predelave komunalnih odpadkov. Te vrtičkarji takoj pokupijo, še tople.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Živjo,

a mogoče ve kdo kašna je cena za trysubsterat pri Dornigu oz kje se ga da dobit najceneje?

Hvala lepa._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Verjetno se bere precej neugledno, vendar imam odlično izkušnje z zemljo za sejanje v 25 l vrečah 1000 cvetov iz kmetije Humar. V 50 l zelenih vrečah enakega dizajna kot prve pa zemljo za presajanje. Ni narejena na osnovi šot, ima pa zelo prhko strukturo, dodanih nekaj hranil in bo ostala moja prva izbira. Ne vem sicer, kako je razširjena drugje, v Kamniško Domžalskem koncu jo dobimo v večini trgovin. Za večjo količino se splača zapeljati na njihovo kmetijo v Duplje blizu Domžal.

Lep pozdrav
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A ni to bolj kot en res dobro preperel kompost ?
Se že imel enkrat enkrat nekaj malega doma, se spomnim vreče, pa da je bilo res zelo rahlo in temno.
Odgovori