Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2020

Odgovori
ahonen

Odgovor Napisal/-a ahonen »

Upam da se zdaj boljše vidi.
Nagnojil sem ga tako kot vsakega, na soncu pa je isto kot vsi drugi čiliji. Se pravi da ni vzrok v zalivanju?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

So vzrok mogoče kakšni škodljivci?
ahonen

Kot na primer?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne vem, marsikaj bi bilo lahko, samo ugibam, recimo pršice. Poglej na spodnjo stran listov.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Lahko je tudi padavica sadik. Iz slike je namreč lepo razvidno, da je posajen v mešanico (predvidevam) vrtne zemlje, ki ni sterilna.

Morda je pa tudi premalo zalit, ker izleda precej uvel?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
ahonen

V lonček sem dal celo žlico organskega gnojila. Če je krivo to, a naj pustim kot je ali naj grem presajat?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

ahonen je napisal/a:

Upam da se zdaj boljše vidi.
Nagnojil sem ga tako kot vsakega, na soncu pa je isto kot vsi drugi čiliji. Se pravi da ni vzrok v zalivanju?

Oprosti ene zadeve ne razumem... zakaj si ga že sedaj toliko nagnojil. Take sadike sam osebno ne bi izpostavljal soncu._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Sadiko seveda čim prej presadi. Če je močno gnojilo v bližini korenin, potem jo lahko "skuri". Če je na soncu, to samo pospeši propadanje.
Sem bil davno nazaj, ko sem pričenjal z lastno vzgojo podobno pameten, mogoče še bolj, saj je šla cela serija rastlin v franže.
ahonen

Bicikel je napisal/a:
Sadiko seveda čim prej presadi. Če je močno gnojilo v bližini korenin, potem jo lahko "skuri". Če je na soncu, to samo pospeši propadanje.
Sem bil davno nazaj, ko sem pričenjal z lastno vzgojo podobno pameten, mogoče še bolj, saj je šla cela serija rastlin v franže.

Hvala za odgovor. Dobro, bom upošteval tvoj nasvet in čili presadil v zemljo brez gnojila. Gnojilo bom dodal v zemljo, ko bom čili presadil ven, na prosto.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Letos malo zamujamo pa še sam ne vem zakaj ampak maj je še daleč

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori