Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2020

Odgovori
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Na Gorenjskem zaenkrat ne bo panike glede hrušk in jabolk. Sicer se popki počasi odpirajo, ma je do cvetenja še vsaj 14 dni, s to ohladitivijo pa zihr pridobimo vsaj še teden.
Je pa na prisojnih legah že zacvetela kakšna sliva in sorodniki, moje breskve pa so ravno tako le nekaj dni pred cvetenjem.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Na nekaterih cvetovih ni takoj videti, da so pomrznili. Šele s časom počrnijo in odpadejo.

Napovedi za naslednji teden so malone apokaliptične, upajmo na najboljše. Napoveduje se tudi hladen april. Letos se vdoru mrzlega zraka ni bilo mogoče izogniti, ker polarni vrtinec ni razpadel pozimi kot običajno, pa tudi temperature so dosegle rekordno nizke vrednosti.

Pri meni je ta trenutek še vse zaprto, edino breskev bi šla, če bi bila malo starejša. Ker je bila posajena lani jeseni, sem jo porezala na čep in osmukala brste. Za vse je še čas. Smile
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Naslednji teden so take napovedi, da bo še praha premrznila, ne da ne bi drevje šlo po gobe. Pri nas je zaenkrat napovedano -7. To je pa že toliko, da bo mogoče kakemu drevesu, ki ima preveč sokov v sebi celo počilo deblo. Bomo videli, kaj bo v resnici.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moja marelica že odcveta, breskve so v popkih, junijska lepotica ima že vidne cvetke. ostalo brsti._________________Lp, Živa
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Pepe, meni je pri -6°C popokalo lubje na breskvi in slivi, pri nashiju popoka še prej.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Sedaj se je napoved pri nas za 2 stopinji popravila. Na -5. Bomo videli...
Vsekakor se mi ne zdi smiselno, da bi denimo posadil krompir, kot sem včeraj gledal soseda. To so res nizke temperature in krompirjevi gomolji niso srečni, če pomrznejo. Zemlja pa je lepa in primerna.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

tudi jaz gledam -4 za LJ trenutno, dan ali dva nazaj je bila napoved -7.

Pri kakšnih minus stopinjah, nas je strah za sama drevesa in za cvetove?

Meni je cvetela kitajska češnja, Biricoccolo (podobno aprisalu) in ena breskev

LP
Dejan
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni so hruške nekako v tej fazi:

Po moje tukaj -3 ali -4 ne bi smelo uničiti takih brstov, ali pač ?!
Jablane so pa vse še manj razvite.

Edino aprisali je že začel nekoliko cveteti, tam bo težko ...
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

https://drive.google.com/file/d/13JTw9XSMDZrX1KbzbDxHAdPRiB1lsUES/view?usp=drivesdk

Na Gdrive sem odprla dokument o zaščiti sadja proti pozebi.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Češnca, Gdrive hoče neko dovoljenje ?!?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori