Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zastiranje, zastirka

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Žlehtnoba, saj sem že našel ... po moje je zgolj en legalni ponudnik tega v Sloveniji ( iz celjskega konca ).
Predvidevam, da je to to ...
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz sem miskantus kupila tule:

http://www.miscanthus-slovenija.si/domov.html

3 € na vrečo, prevzem pri njih na kmetiji.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, tole. Sicer zdaj piše, da je 5 EUR vreča, pa bi vseeno poskusil kupit kakšne 3 ali 4 za probo.
Ko se bo malo ogrelo in bom spet skočil poti Štajerski na kak geološki izlet, se bom ustavil.
Kako je pa kaj z obstojnostjo, se hitro razgradi ?
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

tisti, ki zastirate s slamo: sama sem jeseni prvič potresla po vsej njivi slamo. Vso slamo sem sedaj pograbila, da se bo zemlja posušila, ker je mokra, da se ne da nič narediti. Vi tudi delate tako?
Ko bom imela posajeno, pa gre seveda nazaj. Pustila sem jo samo tam, kjer bom sadila zelje za kisanje in paradižnik, ker bo to šele sredi maja dalje. Upam, da se bo do takrat zemlja posušila. Ali naj raje vse pograbim na stran njive?
Vsi ostali imajo zemljo suho kot prah, le moja je mokra zaradi zastirke._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Spomladi mora slama nujno stran. Razen morda na zelo suhih in odcednih tleh. Vrnem jo šele, ko se zemlja dodobra ogreje. Do takrat čaka na kupu ob gredicah.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Koliko vam pa čez zimo sprhni?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Slama nic, imam pa sesekljano._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Imela sem nerazrezano slamo od domačega miskanta. Sprhnela je šele po 2 letih.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

@Andrej Banko: Ja, to so oni. Jeseni so imeli celo nek razvoz po SLO in so se ustavili tudi v LJ (Dolgi most). Morda jih pokličeš in vprašaš, če imajo spomladi tudi kaj takega v načrtu.

Glede slame: celo verjamem, da je potrebno odstraniti, jaz sem tisto svojo briketirano zagrnil s kompostom. Tako ali tako je ob stiku z vlago razpadla oz. so se briketki spremenili v mrvice._________________go with your instinct to live as you want
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Zdravo,
danes sem iz gozda prinesel nekaj žakljev listja z namenom narediti dobro listavko. Vse skupaj sem dal v kompostnik in zmlel z lakserco. Listje je bilo malo vllažno, zato ga nisem zalil. Zanima me, če kdo dela kaj podobnega, ali naj dodam še kaj gnojila vmes ali česa drugega?
Hvala za pomoč in lep dan
Odgovori